ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο "ομορφάντρας" τα έδωσε όλα στου "Κουτρούλη τον γάμο"

«Του Κουτρούλη ο γάμος» έγινε με τον ομορφάντρα την περασμένη Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Μία άλλη διάσταση του υποκριτικού του ταλέντου έδωσε ο γνωστός ηθοποιός, κατά κόσμον Μανώλης Μαυρομματάκης, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τον φωνάζουν ομορφάντρα, λόγω της επιτυχημένης διαφήμισης που έκανε.
Ο Μανώλης Μαυρομματάκης πήρε το δεύτερο χειροκρότημα στην παράσταση του έργου του Αλέξανδρου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος», στον ρόλο του βοηθού του κεντρικού ήρωα, και το μοιράστηκε με τον Νίκο Καραθάνο που ενσάρκωσε τον επώνυμο ρόλο, σε διδασκαλία του μοναδικού Βασίλη Παπαβασιλείου.

Το πρώτο χειροκρότημα ήταν για την κωμωδία που αν και εκδόθηκε το 1845, παραμένει επίκαιρη, αφού μιλάει για το πελατειακό κράτος που από τότε ώς σήμερα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.
Δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του ο Μανώλης Μαυρομματάκης για την επιτυχία της παράστασης που δικαίωσε και τον ίδιο στην πλατεία, αφού η διαφήμιση που τον έκανε πασίγνωστο στο πανελλήνιο τον έχει ταυτίσει στη συνείδηση του κόσμου με τον «ομορφάντρα».
Και ναι μεν μακαρίζει την τύχη του, αφού όπως είπε, τα χρήματα που έβγαλε από τη διαφήμιση ήταν όσα βγάζει δουλεύοντας επί μήνες στο θέατρο, αλλά κάπου τον ενοχλεί αυτή η αναγνωρισιμότητα. «Δεν μου αρέσει να περπατώ στον δρόμο και να μου φωνάζουν “ομορφάντρα μου”» έχει πει πολλές φορές ο ίδιος.
Ο Μανώλης Μαυρομματάκης βρέθηκε στο θέατρο από τα έδρανα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αφού πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, το 1988, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή Βεάκη στα είκοσι έξι του χρόνια. Και φυσικά τον κέρδισε η υποκριτική.
Την παράσταση του Εθνικού χειροκρότησαν από την πρώτη σειρά η Νόνικα Γαληνέα, ο Νίκος Περάκης, ο Θάνος Μικρούτσικος με τη σύζυγό του, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Δημήτρης Πιατάς, η Εύα Νάθενα, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Ηλέκτρα Νικολούζου, η Θέμις Μπαζάκα, ο Γιάννης Χουβαρδάς και ο Ηλίας Μαμαλάκης.
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: