ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας..

Στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου θα πέσει χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι θυελλώδεις 8 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα βόρεια θα είναι αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά νωρίς το πρωί με πολύ γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί τοπικά από -10 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια ενώ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 ή 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν βαθμιαία και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: