ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τα "χρυσά" κορίτσια που μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες!

Ο προπονητής Γιώργος Ζευγώλης εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας.
Το όνειρο συνεχίζεται... Η γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού κατέκτησε την κορυφή στην Ελλάδα, πήρε Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τώρα μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες.

Ποιος το περίμενε από μια ομάδα που έως το 2004 ήταν στις μικρές κατηγορίες; Μέσα σε μία τριετία, ο Αθηναϊκός έγινε η πρώτη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ. Το περασμένο Σάββατο, μετά την επικράτηση επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, έφτασε τις 91 σερί νίκες, επίτευγμα μοναδικό, που εξασφαλίζει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ο Αθηναϊκός ήταν στις 12 Οκτωβρίου 2008 από τις Εσπερίδες, ενώ για το πρωτάθλημα έχασε στις 20 Απριλίου του ίδιου χρόνου από τον Πανχιακό (79-67 στη Χίο). Εκτοτε, στις εγχώριες διοργανώσεις μετράει μόνον επιτυχίες.
Το οικοδόμημα φαίνεται ότι στηρίζεται σε γερές βάσεις. Προπονητές μπορεί να άλλαξαν, όμως η πορεία της ομάδας δεν αλλάζει. Ο Τζόρτζης Δικαιουλάκος ήταν αυτός που έφερε τον Αθηναϊκό στην κορυφή και γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ακολούθησε πέρυσι ο Γιάννης Κτιστάκης και τώρα στο τιμόνι βρίσκεται ο Γιώργος Ζευγώλης, ένας προπονητής με μακρά θητεία στους πάγκους, ο οποίος συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία το έργο των προκατόχων του.


Ο κόουτς Ζευγώλης μίλησε στην «Espresso της Κυριακής» για το μυστικό της επιτυχίας του Αθηναϊκού.


- Η ομάδα έχει φτάσει πλέον «ταβάνι» ή μπορεί να πάει πιο ψηλά;
Ταβάνι στα όνειρα δεν υπάρχει. Εμείς καθημερινά κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να θέτουμε καινούργιους στόχους. Το επίτευγμα των 91 συνεχόμενων νικών είναι τεράστιο και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, σε όλους τους προπονητές και στις παίκτριες πο [ Κόουτς Ζευγώλης: «Είναι συλλογική επιτυχία».] ου εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι συλλογική επιτυχία.


- Ποιο είναι το μυστικό;
Ολα ξεκίνησαν από το όραμα που είχε ο δήμαρχος του Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτός έβαλε τις σωστές βάσεις και δημιούργησε την προοπτική για να έρθει η επιτυχία. Είχε όραμα, σωστό πλάνο και προγραμματισμό. Ο Αθηναϊκός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η λειτουργία του είναι υποδειγματική.


«ΘΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ»
- Πώς λειτουργεί αυτό το πλάνο;
Θα σου πω κάτι πολύ χαρακτηριστικό: λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρήσαμε σωστό να κόψουμε κάποια έξοδα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην πάρουμε μέρος στην Ευρωλίγκα, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Θυσιάσαμε την Ευρώπη για να μπορεί η ομάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Αν παίζαμε στην Ευρωλίγκα, θα έπρεπε να αυξήσουμε το μπάτζετ, να κάνουμε μεγαλύτερα συμβόλαια, θα είχαμε πολλά έξοδα λόγω των μετακινήσεων κ.ά.


- Το μπάτζετ έχει μειωθεί σημαντικά;
Φυσικά. Αλλος προϋπολογισμός υπήρχε τη χρονιά που η ομάδα πήρε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, άλλος πέρυσι, που ήταν μειωμένος κατά 30% και άλλο τόσο μειώθηκε και φέτος.


- Στην Ευρώπη δεν θα παίξετε την επόμενη σεζόν;
Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω από τώρα. Γίνεται μια προσπάθεια από τον κ. Χαρδαλιά να βρεθούν επιπλέον πόροι, όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί το καλοκαίρι.


- Η αρχή και το τέλος της ομάδας είναι ο δήμαρχος;
Οσον αφορά το οικονομικό και τα θέματα οργάνωσης, απόλυτο αφεντικό είναι ο Νίκος Χαλδαλιάς. Αυτός έχει καταφέρει να βρει σημαντικούς χορηγούς (Cosmote, Sony, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος από τα έξοδα. Υπάρχουν επίσης οι φίλαθλοι, που παρά την κρίση βοηθούν όσο μπορούν. Ο κ. Χαρδαλιάς βάζει το πλάνο, κάνει τον προγραμματισμό και υπάρχουν οι γενικοί διευθυντές και ο προπονητής που τα υλοποιούν.


Το μεζεδοπωλείο και το μαγαζί-γωνία
- Γιατί είχατε μείνει μακριά από το μπάσκετ;
Προτίμησα να ασχοληθώ με την επιχείρησή μου, το μουσικό μεζεδοπωλείο που έχω στην Καισαριανή, γιατί δεν άντεχα να δουλεύω και να μην πληρώνομαι. Τελευταία, οι ομάδες δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Με την κρίση το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Ετσι, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ μόνο με την επιχείρησή μου.
- Και η συνεργασία σας με τον Αθηναϊκό πώς προέκυψε;
Με τον Νίκο Χαρδαλιά διατηρούμε προσωπική φιλία. Οταν ήρθε το καλοκαίρι και μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε, δεν το σκέφτηκα πολύ για να την αποδεχθώ. Στην πιάτσα όλοι γνωρίζουν ότι ο Αθηναϊκός είναι μαγαζί-γωνία και νιώθω τυχερός που εργάζομαι σε αυτήν την ομάδα. Στόχος μας τώρα είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ. Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου θα έχουμε δύσκολη αποστολή, καθώς φέτος έχουν προκριθεί οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εκτός από μας, είναι οι Εσπερίδες, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια και το επίπεδο θα είναι υψηλό.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: