ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι φωτογραφίες που διαγράφουμε στο Facebook παραμένουν online!

Eδώ και καιρό η ιστοσελίδα Ars technica είχε αποκαλύψει πως οι φωτογραφίες που διαγράφουμε από το προφίλ μας στο Facebook δεν σβήνονται οριστικά και παραμένουν online σε όσους διαθέτουν το URL τους.
Η ίδια πηγή λοιπόν, μετά από 2 χρόνια, μας ενημερώνει ότι οι φωτογραφίες που η συντάκτης της είχε διαγράψει τον Μάιο του 2009 εξακολουθούν να παραμένουν online.
Το Facebook υποστηρίζει ότι θα δοθεί λύση τους επόμενους μήνες...

Η αρχική απάντηση της εταιρίας σχετικά με το θέμα ήταν ότι πράγματι όποιος τυχαίνει να γνωρίζει το ακριβές URL μιας φωτογραφίας μπορεί να τη δει, καθώς παραμένει στο CDN (Content Delivery Network) για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο καθώς από το συγκεκριμένο παράδειγμα έχουν περάσει 3 χρόνια, το Facebook παραδέχεται ότι τα παλαιότερα αποθηκευτικά συστήματά του ”δεν διαγράφουν πάντοτε τις εικόνες από τους CDN σε εύλογο χρονικό διάστημα, παρόλο που αφαιρούνται αμέσως από το website”.
Έτσι σύμφωνα με του υπεύθυνους του Facebook η διαδικασία της διαγραφής θα γίνει άμεσα πιο γρήγορη… Ωστόσο οι φωτογραφίες θα παραμένουν online για 45 ημέρες... Οπότε προσοχή στις φωτογραφίες που ανεβάζετε...
mediagate

Δεν υπάρχουν σχόλια: