ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

''Έριξαν'' το site της ισπανικής αστυνομίας οι Anonymous

Οι μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις με αφορμή τις περικοπές στον τομέα της παιδείας, οι οποίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ισπανικού κοινοβουλίου, ενώ οι Anonymous έριξαν το site της αστυνομίας.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από ένα σχολείο στην περιοχή της Βαλένθιας, όπου οι μαθητές διαδήλωσαν για τις περικοπές στον εκπαιδευτικό τομέα. Την περασμένη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν σε όλη την πόλη και οι μαθητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν. Περισσότεροι από 40, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, συνελήφθησαν.
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών κατηγόρησαν την αστυνομία για βιαιότητες, υποστηρίζοντας ότι ξυλοκοπήθηκαν ακόμη και μικρά παιδιά. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές. Ένας αστυνομικός διευθυντής προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν αποκάλεσε τους φοιτητές «εχθρούς».Την Τρίτη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι στη Βαλένθια κατά της αστυνομικής βίας και διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση χωρίς υψηλό κόστος. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: