ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Valentine's Day: Χαρούμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και στην Google! (video)

Valentine's Day σήμερα ή όπως το λέμε και στην Ελλάδα, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Χρόνια πολλά σε όσους είναι ερωτευμένοι από εμάς και από την Google!
Όπως και κάθε χρονιά από το...
2000 και μετά η μεγάλη μηχανή αναζήτησης γιορτάζει την ημέρα με εκατομμύρια ερωτευμένους σε όλο τον κόσμο.
Το σημερινό της doodle είναι μία πολύ γλυκιά...ιστορία με κινούμενα σχέδια, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αν δεν το έχετε δει ήδη πατώντας πάνω στον ερωτευμένο μικρό κύριο που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ένα όμορφο δώρο για την αγαπημένη του! Οι πολλές του προσπάθειες τελικά στέφονται με επιτυχία, αφού έχει αδιαφορήσει για όλα τα δώρα που της προσέφερε, και κάνει ακριβώς ότι κάνει και εκείνη!
Άβυσσος η καρδιά της γυναίκας!
Αν και συχνά ο Άγιος Βαλεντίνος χαρακτηρίζεται "δυτικός άγιος", όπως όλοι οι προ του σχίσματος άγιοι είναι άγιος Ορθόδοξος. Την 14η Φεβρουαρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη "Αυξεντίου του εν τω Όρει, Ουαλεντίνου Ιερομάρτυρος" και λοιπών Αγίων.
Προφανώς, ο Άγιος Ουαλεντίνος ο Ιερομάρτυρας τιμάται την αυτή ημέρα και από τις δύο Εκκλησίες - απλώς, το "Β" γίνεται "Ου" κατά την απόδοση του ονόματός του στην Ελληνική. Ο Άγιος ήταν πρεσβύτερος και μαρτύρησε στη Ρώμη επί αυτοκράτορα Κλαυδίου. Ως εδώ διασώζεται, παραδόσεως ένεκα, μία κοινή αλήθεια σε Δύση και Ανατολή.
Πέραν αυτής, στο βίο του αγίου προστίθεται από τη δυτική χριστιανοσύνη-δεν μπορέσαμε να βρούμε ορθόδοξη πηγή που να αναφέρει περισσότερα ή τα αυτά- ότι, τω καιρώ εκείνω, ο Κλαύδιος είχε απαγορεύσει το γάμο στους νέους άνδρες, ώστε ευκολότερα να τους στρατολογεί για τις εκστρατείες. Παρά την απαγόρευση, ο χριστιανός ιερέας Ουαλεντίνος πάντρευε κρυφά τα ερωτευμένα ζευγάρια. Η παρανομία του τον οδήγησε ενώπιον του αυτοκράτορα και, εν τέλει, στο θάνατο.
Αυτή είναι η θρησκευτική άποψη, αλλά οι δεκαετίες οδήγησαν να επισκιαστεί από την ρομαντική άποψη. Στην τελευταία, καταπώς πρέπει σε νουβέλα της ρομαντικής εποχής, ο φυλακισμένος ιερέας ερωτεύεται τη θυγατέρα του δεσμοφύλακά του -η οποία, προφανώς, ξημεροβραδιαζόταν στη φυλακή- και, λίγο πριν πεθάνει με μαρτυρικό θάνατο, της γράφει ένα απελπισμένο ερωτικό γράμμα. Υπογράφει το γράμμα "ο Βαλεντίνος σου", προς μεγάλη χαρά των δημιουργών ευχετηρίων καρτών ανά τους αιώνας.
Πέρα από τα όσα ρομαντικά και παραμυθένια στόλισε τη μέρα ο χρόνος, αρκετοί εικάζουν πως οι ρίζες της "γιορτής των ερωτευμένων" είναι πιο παλιές και καθόλου χριστιανικές. Τις εντοπίζουν στα Λουπερκάλια, μια ρωμαϊκή εορτή που τιμούσε τη Λύκαινα η οποία έθρεψε το Ρωμύλο και το Ρώμο, τους ιδρυτές της Ρώμης.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και πιστεύουν στην γιορτή και υπομονή σε όσους νευριάζουν με αυτές τις "σάχλες"
Δείτε το σαν μία ευκαιρία να πείτε "σ' άγαπώ" σε όσους πραγματικά αγαπάτε και τίποτα παραπάνω.
Υπολογίζεται ότι την 14η Φεβρουαρίου ανταλλάσσονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο κάρτες παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 180 εκατομμύρια στις ΗΠΑ - ο αριθμός δεν μειώθηκε από τις ηλεκτρονικές κάρτες, παρ ότι πολλοί το προέβλεπαν.
Ίσως τα ηλεκτρονικά δωράκια του facebook κατορθώσουν να τις υποκαταστήσουν σε ένα βαθμό, φέτος. Γιατί και η κρίση ... θέλει καλοπέραση!
Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους...



Ντίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: