ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Υδάτινος εφιάλτης στην Αυστραλία (video)

Εφιαλτικές στιγμές ζουν τα τελευταία 24ωρα δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι περιοχών του Κουϊνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, που έχουν πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για συνέχιση των βροχοπτώσεων και επιδείνωση της κατάστασης.
Οι κάτοικοι της πόλης Σεντ Τζόρτζ του Κουίνσλαντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, γιατί η στάθμη των υδάτων του ποταμού Μπαλόν ανέρχεται επικίνδυνα και εκατοντάδες σπίτια απειλούνται.
Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη πλημμύρα που πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή στα τελευταία δύο χρόνια.
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στον δήμο Τσάρλεβιβ, όπου τουλάχιστον 600 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα σε ειδικό χώρο, που διαμορφώθηκε γι αυτούς.
Στην ίδια περιοχή συνεχίζονται οι έρευνες για την τύχη μιας γυναίκας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε με συνοδηγό τον γιο της παρασύρθηκε από τα νερά. Το παιδί διασώθηκε, αλλά αγνοείται η μητέρα του.
Στη Νέα Νότια Ουαλία περίπου 500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, στην πόλη Μόρι, ενώ άλλες 16.500 άνθρωποι είναι αποκομμένοι λόγω των πλημμυρών.
Οι ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, καλλιέργειες και ζώα δεν έχουν υπολογισθεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: