ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

120 χρόνια Liverpool (video)

Ο σύλλογος-θρύλος του ποδοσφαίρου, η Liverpool, γιορτάζει σήμερα 120 χρόνια ζωής και μπορεί να καμαρώνει για τους 33 μεγάλους εγχώριους τίτλους (18 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 Κύπελλα Αγγλίας, 8 League Cup), αλλά και τους 11 Ευρωπαϊκούς (5 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, 3 Κύπελλα UEFA, 3 Ευρωπαϊκά Super Cup) που έχει κατακτήσει.

Όλα ξεκίνησαν από τον ζυθοποιό John Houlding, ο οποίος πριν είχε διατελέσει πρόεδρος της μεγάλης αντιπάλου και συμπολίτισσας στο μεγάλο λιμάνι της Γηραιάς Ηπείρου, Everton, ενώ ήταν και ο ιδιοκτήτης του «Anfield», την έδρα της Liverpool. Λόγω, λοιπόν, μιας οικονομικής διαφωνίας ο Houlding αποχώρησε από την Everton και με τη βοήθεια ενός Ιρλανδού, του John McKenna, που ήταν μέλος στο προπονητικό τιμ της αγγλικής ομάδας και με ένα δάνειο ύψους 500 λιρών, δημιούργησε την Liverpool Football Club στις 15 Μαρτίου 1892.
Η Liverpool, λοιπόν, έμελε να είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα τις μεγάλες επιτυχίες της, κυρίως, τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Οι αμέτρητοι οπαδοί της σε ολόκληρο τον κόσμο την ακολουθούν πιστά περιμένοντας ότι κάποια στιγμή θα «σπάσει» η κατάρα των 22 χρόνων χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή.
Δείτε το video με το τραγούδι-σήμα κατατεθέν των φίλων της ομάδας:
sportena

Δεν υπάρχουν σχόλια: