ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ελβετία: Τρεις εκδοχές για την τραγωδία με τα "22 αγγελούδια" (VIDEO)

Βαρύ είναι το πένθος σε ολόκληρο το Βέλγιο την ώρα που οι οικογένειες των 22 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους βυθισμένες σε ανείπωτο πόνο περιμένουν τις σορούς των μικρών «αγγελουδιών».
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο έχει κηρύξει εθνικό πένθος στη χώρα μιλώντας για τρομερή καταστροφή, με τη χώρα να ζει τη δική της αγωνία προσευχόμενη να γλιτώσουν -έστω- τα τρία παιδάκια που νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.

Χθες το βράδυ επέστρεψαν στο Βέλγιο οι πρώτοι μαθητές του τραγικού τροχαίου, ενώ σήμερα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Στις 11.01 ακριβώς θα ηχήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της χώρας...
Οι τρεις εκδοχές για την τραγωδία στην Ελβετία
Για απροσεξία του οδηγού γίνεται λόγος σε μαρτυρίες παιδιών που γλίτωσαν από το τρομακτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 28 ανθρώπους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα βελγικής και ελβετικής εφημερίδα, ο οδηγός θέλησε να αλλάξει ένα DVD στο λεωφορείο λίγο πριν συμβεί το μοιραίo, με μία εξ αυτών μάλιστα να αναφέρει συγκεκριμένα έναν καθηγητή των παιδιών που έδωσε στον οδηγό το DVD λίγο πριν το ατύχημα.
Ωστόσο, η αστυνομία χαρακτηρίζει την υπόθεση απλά «εικασία» και υποστηρίζει ότι οι εκδοχές για την τραγική υπόθεση είναι τρεις, μία εκ των οποίων φυσικά αφορά το ανθρώπινο λάθος.
Οι άλλες δύο εκδοχές είναι ένα τεχνικό πρόβλημα στο λεωφορείο και ένα ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας του οδηγού, καθώς δεν αποκλείεται το γεγονός να έπαθε καρδιακή προσβολή. Η νεκροψία στη σορό του οδηγού αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας…


Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το σημείο του μοιραίου συμβάντος
«Ήταν σκοτάδι, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα, βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δυο καθίσματα» λέει ταραγμένο ένα μικρό κοριτσάκι η μικρή που έχει σπάσει τα πόδια της και το ένα της χέρι.
«Το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς. Δεν είχε ακόμη φθάσει κανείς. Ούετ αστυνομία, ούτε πυροσβεστική. Συνειδητοποίησα ότι δε μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να καλέσω για βοήθεια» ανέφερε, εξάλλου, σοκαρισμένη γυναίκα η οποία βρέθηκε στο σημείο ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το μοιραίο συμβάν.
Η εικόνα, πάντως, από τα ξένα μέσα γονέων αν φθάνουν στην Ελβετία σε κατάσταση σοκ μη γνωρίζοντας εάν το παιδί τους συγκαταλέγεται στους τραυματίες ή τους νεκρούς είναι συγκλονιστική…

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: