ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα είχε αγοράσει από τη Γερμανία 223 τανκς

«Τανκς, όπλα, πύραυλοι patriot: Ο Γερμανικός Στρατός πουλά στο εξωτερικό παλαιότερα οπλικά συστήματα ακόμα και σε μη προβληματικούς πελάτες» γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Zeit».
Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας θα αναζητήσει αγοραστές στα επόμενα χρόνια για οκτώ ακόμα τανκς τύπου Leopard
1. Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν εκτός υπηρεσίας και να εκποιηθούν 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 16 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για κατόπτευση βολών πυροβολικού, 84 μαχητικά Tornado, 29 καταδιωκτικά F4, 78 ελικόπτερα τύπου UH -1D, 8 φρεγάτες τύπου F122.
Το ότι ο Γερμανικός Στρατός πουλάει μεταποιημένα όπλα είναι γνωστό. Για πρώτη φορά όμως πλέον υποβάλλονται αριθμητικά στοιχεία για τα πέντε προηγούμενα έτη.
«Κατά βάση γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί κέρδος μέσω μεταπωλήσεων για τα εκτός υπηρεσίας οπλικά συστήματα» αναφέρεται στο κυβερνητικό έγγραφο. «Η παρούσα αξιολόγηση του Γερμανικού Στρατού αφορά 24 τεμάχια οβιδοβόλων τανκς PzH 2000 και 6 υποβρύχια τύπου 206 Α». Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί τόσο για τα υποβρύχια όσο και για τα ελικόπτερα, τα οποία χρησιμοποιεί ο Γερμανικός Στρατός, σύμφωνα με δικά του στοιχεία, αυτή τη στιγμή επιτυχώς στο Βόρειο Αφγανιστάν κατά αντιστασιακών ομάδων.
Τα χρησιμοποιημένα εξοπλιστικά συστήματα του Γερμανικού Στρατού έχουν μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό. Στους αγοραστές συγκαταλέγονται πολλές χώρες του ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι, όπως η Σουηδία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία. Αλλά και ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες παρέλαβαν εξοπλισμό του Γερμανικού Στρατού. Η Βραζιλία αγόρασε 250 τανκς τύπου Leopard 1. Η Ελλάδα λίγο πριν από την επαπειλούμενη χρεοκοπία είχε αγοράσει από τον Γερμανικό Στρατό 223 τανκς τύπου Μ109. Ο Γερμανικός Στρατός αναπροσάρμοσε αυτό το στρατιωτικό εξοπλισμό ήδη το 2007.
Η Τουρκία παρήγγειλε 56 Leopard, η Σιγκαπούρη 168 τανκς. Ορισμένες αφρικανικές χώρες έλαβαν υλικό του Γερμανικού Στρατού, καθώς επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα εξοπλιστικής βοήθειας: η Γκάνα, η Ναμίμπια, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, το Μάλι έλαβαν φορτηγά, λεωφορεία και πλοία. Η Υεμένη έλαβε εξοπλισμό εργαστηρίου, το Τζιμπουτί εργαλεία και η Τανζανία ιατρικό εξοπλισμό. Άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας έλαβαν ως «άμισθη παραχώρηση» περαιτέρω υλικό.
Zougla.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: