ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Βρετανία: 8χρονος εντόπισε μέσω Η/Υ τον διαρρήκτη του σπιτιού του

Απίστευτο και όμως, αληθινό!Στα δίχτυα ενός οκτάχρονου αγοριού πιάστηκε ένας διαρρήκτης υπεύθυνος για πολλαπλές κλοπές, και μάλιστα μέσω ενός application για iPad.
Ο μικρός Landon Crabtree χρησιμοποίησε την εφαρμογή εντοπισμού που είχε κατεβάσει, για να βρει το κλεμμένο του iPad, αλλά και άλλα κλαπέντα αντικείμενα της οικογένειάς του που πρόσφατα είχαν πέσει θύματα διάρρηξης στο σπίτι τους στο Μάντσεστερ.

Ο οκτάχρονος ενεργοποίησε την εφαρμογή μέσω του υπολογιστή και ανακάλυψε ότι το υποκλαπέν iPad βρισκόταν σε απόσταση… αναπνοής από το σπίτι του και συγκεκριμένα σε ένα κοντινό μοτέλ. Αμέσως είπε στον πατέρα του για την «ανακάλυψή» του και εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία.
Μέσα σε μία ώρα οι Αρχές είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του υπόπτου, τον οποίο και συνέλαβαν.«Δεν τα βάζει κανείς με την οικογένειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μικρός «ντετέκτιβ» που όπως αποκάλυψε, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει πράκτορας του FBI.Η αστυνομία συνέλαβε τον John Docherty, ο οποίος είχε κάνει μια… στάση στο μοτέλ, για να κρύψει τη λεία του που αποκόμισε από σειρά διαρρήξεων που είχε διαπράξει στο κεντρικό Τενεσσί.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Docherty, τέλος, διευρύνθηκαν, όταν ένας ντετέκτιβ σε κοντινή περιοχή είδε τον διαρρήκτη στην τηλεόραση και αναγνώρισε πως ήταν το ίδιο άτομο με εκείνο που είχε ζωγραφίσει σε ένα σκίτσο καταζητούμενου ληστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: