ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ όλα τα έργα που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών στο ΥΠΕΚΑ, συνολικού προυπολογισμού 9.511.000 €

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, είχε την Τετάρτη 14-4-2012 ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Bουλευτή και αφορούσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών.

Ο κ. Χαντάβας, επεσήμανε στον κ. Αμοργιανιώτη, ότι ο Νομός Γρεβενών διαθέτει το καλύτερο φυσικό περιβάλλον σε όλη την επικράτεια, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικής σημασίας. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, τα συγκεκριμένα έργα δεν προστατεύουν μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το αναδεικνύουν. Όπως επεσήμανε ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών, είναι απαραίτητο να εγκριθούν όλα τα έργα στο σύνολό τους και όχι αποσπασματικά καθώς αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος
Ο κ. Αμοργιανιώτης από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα ότι οι Υπηρεσίες αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών στο ΥΠΕΚΑ και υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ όλων των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 9.511.000 €.


Πρόκειται για τα έργα:
1. Αναδάσωση στη «Βάλια Κίρνα» Σαμαρίνας , προϋπ. 5.087.000 €
2. Αναδάσωση στο «Μπαϊτάνι» Περιβολίου, προϋπ: 3.013.000 €
3. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Μαντήλα – Κέδρα» Περιβολίου, προϋπ: 190.000 €
4. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Ντίζα – Σταυρός Βάλια Κάλντας – Αρκουδόρεμα» Περιβολίου, προϋπ: 400.000 €
5. Βελτίωση δρόμου «Σταυρός Βάλια Κάλντας – Αρκουδορεμα» Περιβολίου προϋπ: 267.000€
6. Βελτίωση δρόμου «Βάλια Κάλντα – Σαλιατούρα Μηλιάς» Περιβολίου προϋπ: 130.000 €
7. Βελτίωση δρόμου «Σαλιατούρα Κρανιάς – Βάλια Κάλντα» Περιβολίου, προϋπ: 74.000 €
8. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Σήμαντρο – Μπαλτσές» Κρανιάς , προϋπ: 350.000 €
Ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα Δασών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, δεν προστατεύεται μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά δημιουργούνται και θέσεις εργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: