ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κέρινο ομοίωμα η Ρένα Βλαχοπούλου

Μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη και τη Μελίνα Μερκούρη ήρθε η σειρά της Ρένας Βλαχοπούλου να πάρει τη θέση που της αξίζει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του καλλιτέχνη Θεόδωρου Κοκκινίδη.
Η παρουσίαση του κέρινου αγάλματος της πολυαγαπημένης ηθοποιού στο κοινό της Καβάλας, όπου βρίσκεται το μουσείο, έγινε πριν από λίγες μέρες και όλοι εντυπωσιάστηκαν με την πιστότητα του έργου.

Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο δημιουργός, το συγκεκριμένο κέρινο ομοίωμα ήταν το δυσκολότερο της καριέρας του. «Πρώτη φορά έφτιαξα χαμογελαστό κέρινο ομοίωμα και αυτό μου δημιουργούσε από την αρχή ανασφάλεια και άγχος. Ετσι όμως έχουμε στην καρδιά μας τη Ρένα Βλαχοπούλου, πάντα κεφάτη και χαμογελαστή. Επίσης, άλλη μια δυσκολία που συνάντησα μέσα στους πέντε μήνες που χρειάστηκαν προκειμένου να ολοκληρώσω το ομοίωμα της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ότι έπρεπε να της δώσω μια πόζα, γιατί εκείνη δεν υπήρξε ποτέ στατική. Πάντα, σε όλους τους ρόλους της κάτι έκανε. Υπήρξε ένας υπερκινητικός χαρακτήρας» εξηγεί ο Θεόδωρος Κοκκινίδης που αυτή την περίοδο ετοιμάζει το κέρινο ομοίωμα κορυφαίας ελληνίδας αθλήτριας.
Για πρώτη φορά, για την ολοκλήρωση ενός έργου του Θεόδωρου Κοκκινίδη χρειάστηκε η συμβουλή και η συμμετοχή οδοντοτεχνίτη που έφτιαξε οδοντοστοιχία παρόμοια με εκείνην της δημοφιλούς ηθοποιού.
«Αλλάξαμε την οδοντοστοιχία δύο φορές, γιατί στην πρώτη τα δόντια ήταν μικρά και δεν ταίριαζαν στο όλο αποτέλεσμα. Ακόμη και στα ρούχα έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Το συγκεκριμένο ρούχο είναι ίδιο με αυτό που φορούσε η ηθοποιός στην αγαπημένη ταινία “H θεία μου η χίπισσα”»
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: