ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Την διενέργεια ποινικής έρευνας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

Η εξέταση ζητείται με σκοπό να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και να εντοπίσει τους υπεύθυνους.
Η εντολή που έχει ο κύριος Λακαφώσης που είναι αρμόδιος για τα αθλητικά θέματα είναι να συλλέξει στοιχεία και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.
Παράλληλα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητά να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες κάθε άλλου τρίτου, αρμόδιου για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπυ. Για το λόγο αυτό με την παραγγελία της, ζητά να διερευνήσει αν ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επεισοδίων, αν οι υπεύθυνοι γνώριζαν για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου όπως αναφέρονταν σε κάποια δημοσιεύματα και αν εξαιτίας αυτού του λόγου έλαβαν πρόσθετα μέτρα.
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με το κατηγορητήριο να είναι βαρύ, καθώς ο διαιτητής του αγώνα Τάσος Κάκος έγραψε όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το οποίο διακόπηκε οριστικά αφού δεν υπήρχαν πλέον οι συνθήκες ασφαλείας για την ομαλή συνέχιση του αγώνα.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: