ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πιο σκληρή και ρεαλιστική η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων Ναυτικου - Αεροπορίας

Ξεκίνησε η νέου τύπου πρόσθετη εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τα πρότυπα του μοντέλου που εφαρμόζει ήδη ο Στρατός Ξηράς. Πρόκειται για το «Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων» (ΣΠΕΝ) που ακολουθεί τις περίπου 3 εβδομάδες της αρχικής, πρώτης εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης.

Το δεύτερο αυτό στάδιο, με οδηγία του ΓΕΕΘΑ, είναι διάρκειας περίπου ένα μήνα και εστιάζεται κυρίως στην ατομική εκπαίδευση στο πεδίο της μάχης. Σκοπό έχει δε την απόδοση «'ατομικών μαχητών», με βάση τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Στρατός Ξηράς και τη δημιουργία αξιόμαχης εφεδρείας, βασικά ίδιας σε διακλαδικό επίπεδο. Όπου χρειάζεται η εκπαίδευση αυτή παρέχεται από στελέχη του Στρατού Ξηράς.
Αυτή την εκπαιδευτική σειρα ο θεσμός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. σε στρατευμένους του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Έτσι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, επισκέφθηκε την Τρίτη, τη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος των δραστηριοτήτων του του Πολεμικού Ναυτικού στον τομέα αυτό.


Με τους βατραχανθρώπους
Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ Κωσταράκος επισκέφθηκε και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), με σκοπό την επικοινωνία με το προσωπικό, την ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων και την παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: