ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στον ημιτελικό του κυπέλλου ο Ολυμπιακός

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Final-8, επικρατώντας του Παμβοχαϊκού με 3-2.
Τα μεγάλα παιχνίδια στην πρεμιέρα του Final-8 που διεξάγεται στην Σύρο ολοκληρώθηκαν με μία ακόμα ματσάρα. Οι Παμβοχαϊκός και Ολυμπιακός παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή.

Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφεραν να επικρατήσουν 3-2 (25-21, 25-20, 17-25, 21-25, 10-15) και να συνεχίσουν την προσπάθεια για την κατάκτηση του τροπαίου.Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι Βραχατιώτες έχουν φρικτά παράπονα από την διαιτησία του Καραμπέτσου, ο οποίος απέβαλε και τον λίμπερο της ομάδας Χρήστο Δημητρακόπουλο. Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά φωνάζουν για το τέταρτο σετ, καθώς μια λανθασμένη υπόδειξη και μια κίτρινη, που μετά έγινε κόκκινη, έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό που έφτασε στο 2-2 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.
Oι τυπικά γηπεδούχοι έχουν φρικτά παράπονα από την διαιτησία του Καραμπέτσου, καθώς πιστεύουν πως σε μια φάση άλλαξαν τα πάντα όσον αφορά το ματς. Συγκεκριμένα στο 19-21 υπέρ του Ολυμπιακού ο Ντουσάρμ κάρφωσε με την μπάλα να είναι πεντακάθαρα μέσα και τον επόπτη να δίνει άουτ, με το σκορ αντί για 20-21 να γίνεται 19-22. Ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Χρήστος Δημητρακόπουλος γύρισε και είπε «Είναι δυνατό ο επόπτης να δίνει το μέσα άουτ», με συνέπεια να δεχθεί την κίτρινη και το σκορ να γίνει 19-23. Ο έμπειρος παίκτης κούνησε το χέρι του και ο διαιτητής τον απέβαλε, με τους Βραχατιώτες να παίζουν χωρίς λίμπερο στο πέμπτο σετ.
Όσον αφορά το ματς συνολικά, ο Παμβοχαϊκός μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να πάρει με σχετική άνεση τα δύο πρώτα σετ, αν και στο πρώτο βρέθηκε πίσω με 7-3. Με τον Ποτότσνικ να είναι εξαιρετικός και να παίζει και για τον σαφώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του Ντουσάρμ και τους Κατσανεβάκη και Καραγιάννη θετικούς, οι Βραχατιώτες έδειχναν πως μπορούσαν να πάρουν και μάλιστα άνετα την μεγάλη πρόκριση.
Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού οι περσινοί κυπελλούχοι αντέδρασαν. Αρχικά πήραν χωρίς να δυσκολευτούν το τρίτο σετ και ισοφάρισαν κατακτώντας και το τέταρτο, με τον Παμβοχαϊκό, όπως αναφέραμε σχετικά να έχει παράπονα από τον Καραμπέτσο.
Στο τάι μπρέικ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το αυτονόητο απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε χωρίς λίμπερο. Χτύπησε στο σερβίς και έκαναν άνετα το 3-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό της Παρασκευής.Από την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ξεχώρισαν ο Χιμένες με 25 πόντους που ήταν και πρώτος σκόρερ του ματς και ο Νοβότνι με 13, ο οποίος παρότι ξεκίνησε άσχημα, στην συνέχεια βρήκε ρυθμό και τα πήγε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: