ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Ελληνίδα που τόλμησε να "τα βάλει" με τον Πούτιν

Επαγγελματίας δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ερασιτέχνης ηθοποιός, γυναίκα που ξέρει να πατάει στα πόδια της ακόμα κι όταν κάποιοι προσπαθούν να τη λυγίσουν. Ισως η πιο γνωστή επικριτής της πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι η Τίνα Καντελάκη.

Το επώνυμό της είναι ξεκάθαρα ελληνικό, όπως και οι ρίζες της, κι ας δηλώνει Ρωσίδα με καταγωγή από τη Γεωργία. Ακόμα κι όταν ζούσε στο Τμπιλίσι, δεν τη θεωρούσαν Γεωργιανή.
Αιτία γι’ αυτό δεν ήταν τόσο η ελληνική καταγωγή του πατέρα της, όσο το γεγονός πως η μητέρα της ήταν Αρμένισσα, κάτι που διόλου δεν άρεσε στις αρχές. Γι’ αυτό μάλιστα κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως η μητέρα της 37χρονης δημοσιογράφου ήταν από την Αμερική. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Απλά στις ΗΠΑ μετακόμισαν συγγενείς από την πλευρά της μητέρας της.
Η γυναίκα που τα βάζει με τον Πούτιν, χωρίς να φοβάται, γεννήθηκε στο Τμπιλίσι στις 10 Νοεμβρίου του 1975. Ο πατέρας της, Γκίβι Καντελάκης, ήταν οικονομολόγος, προερχόμενος από αριστοκρατική ελληνική οικογένεια, ενώ η μητέρα της, Ελβίρα, αναισθησιολόγος.
Το 1993 η Τίνα μπαίνει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της γεωργιανής πρωτεύουσας, γρήγορα όμως αφήνει την Ιατρική για τη δημοσιογραφία. Οταν ο πατέρας της συνταξιοδοτείται, μετακομίζουν στη Μόσχα, όπου η Τίνα ξεκινά να εργάζεται ως δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα συνεχίζει σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες.
Το ταλέντο της αναγνωρίζεται γρήγορα και ανεβαίνει ραγδαία στον χώρο του Τύπου. Δουλεύει στην τηλεόραση, σε διάφορες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα κάνει ορθοφωνία, ώστε να μάθει να μιλάει πιο αργά. Η ταχύτητά της στην ομιλία την κάνει ωστόσο ακόμα πιο γνωστή, αφού γίνεται θέμα σε εκπομπές σάτιρας.
Καταφέρνει όμως να «στρώσει» τη φωνή της και συνεχίζει τις επιτυχίες, οι περισσότερες εκ ττων οποίων αναγνωρίζονται με δεκάδες βραβεία. Στη συνέχεια γίνεται επιχειρηματίας στον χώρο των ηλεκτρονικών media, ενώ η πολιτική την απασχολεί συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός του Πούτιν, δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με τον Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι.
Στην προσωπική της ζωή, τέλος, είναι χωρισμένη, έχει μία 14χρονη κόρη και έναν 12χρονο γιο, ενώ στο παρελθόν φέρεται να είχε σχέση με τον δισεκατομμυριούχο Σουλεϊμάν Κερίμοβ.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: