ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τι θα γίνει επιτέλους με τον καιρό;

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, την Τρίτη τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν
στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.



Τετάρτη
Η κακοκαιρία περιορίζεται στα ανατολικά της χώρας δηλαδή στη ανατολική Στερεά, στην Ευβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά αργότερα περιμένουμε βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ αλλά με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αν και θα υπάρξει παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε πρωϊνές συννεφιές με λίγο ψιλοβροχο ή χιονονερο το ξημερώματα στα βορειαανατολικά του νομού αλλά ο καιρος θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε λιακάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι αλλά δε θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ.


Πέμπτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λιγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Θράκη οποτε δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφορ, αλλά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δηλαδή στη Ρόδο και στην Κάρπαθο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα σε όλο τον νομό με ένα βορειοδυτικό μαϊστράλι 4 με 5 μποφορ και θερμοκρασία από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές όμως ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στη Θράκη πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτιωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: