ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Με τη θετική στήριξη επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο σέβεται τα θετικά στοιχεία του προηγούμενου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, στοχεύοντας παράλληλα στην βελτίωση του.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν, μεταξύ άλλων, βελτίωση της λειτουργικότητας των κτιρίων, προστασία του περιβάλλοντος, κίνητρα για απόσυρση παλαιών κτιρίων αλλά και για την περιβαλλοντική τους θωράκιση, δυνατότητα ενοποίησης κοινόχρηστων χώρων σε οικοδομικά τετράγωνα καθώς και μικρών οικοπέδων και έμμεση αύξηση του συντελεστή δόμησης με μη προσμέτρηση ορισμένων χώρων.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης καθώς και η ειδική αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις νέες ρυθμίσεις, με τις οποίες, όπως υποστήριξαν, κατεδαφίζεται ότι σωστό είχε μείνει όρθιο, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: