ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σοκάρουν οι εικόνες από το ατύχημα στην Ελβετία (video)

Και μόνο οι φωτογραφίες σοκάρουν… Δεν χρειάζονται λόγια για το μέγεθος της τραγωδίας στην Ελβετία όπου 22 δωδεκάχρονα παιδιά και έξι ενήλικοι πέθαναν τόσο άδικα.
Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα είναι μετά την πρόσκρουση σε τοίχωμα σήραγγας στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες…
Μέσα σε αυτές τις λαμαρίνες, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρά 22 δωδεκάχρονα παιδιά και έξι ενήλικους που γυρνούσαν από εκδρομή στις Άλπεις.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο λόγος της πρόσκρουσης είναι η πολύ μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός καθώς έτρεχε με περισσότερα από 63 χιλιόμετρα την ώρα που είναι άλλωστε και το επιτρεπτό όριο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την μπροστινή μεριά του λεωφορείου να έχει μπει όλη μέσα, τα τζάμια να έχουν σπάσει και τους άνδρες των σωστικών συνεργείων να σκαρφαλώνουν από τα παράθυρα…
Σκεφτείτε ότι από την σύγκρουση οι επιβάτες εγκλωβίστηκαν μέσα στο λεωφορείο…. Έβλεπαν τους διπλανούς τους νεκρούς γεμάτους στα αίματα και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι…
«Το λεωφορείο χτύπησε αρχικά το διαχωριστικό στην δεξιά πλευρά του δρόμου και την συνέχεια έπεσε πάνω στον τοίχο του τούνελ….» ανέφερε η αστυνομία.
Μέχρι και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τους τραυματισμένους (24 στο σύνολο) στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βέρνης και της Λωζάνης.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών που δεν μπορούν να πιστέψουν πως τα αγγελούδια τους χάθηκαν...
Συμμαθητές των παιδιών που χάθηκαν αφήνουν ζωγραφιές και σημειώματα έξω από το σχολείο που πήγαιναν. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ...
«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία.
«Αυτή η τραγωδία θα συγκλονίσει το Βέλγιο... Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς το μέγεθος του δυστυχήματος. Προς τον παρόν επικεντρώνομαι στα πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα θα έλθουν μετά όταν θα συναντήσουμε τις οικογένειες» δήλωσε ο Βέλγος πρεσβευτής που έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.
Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων στην Ελβετία, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη.





Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: