ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μια απίστευτα τρυφερή ιστορία με τα γαρίφαλα στο κόρνερ

Μια απίστευτα τρυφερή ιστορία εκτυλίσσεται τα τελευταία 17 χρόνια, στο σημείο του κόρνερ, στο Βιθέντε Καλντερόν, το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρωταγωνίστρια η Μαργκαρίτα Λουένγκο και ηθικός αυτουργός ο γνωστός και από τον Πανιώνιο, Μιλίνκο Πάντιτς, ο οποίος είναι σήμερα τεχνικός της δεύτερης ομάδας της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια, στην ποδοσφαιρική σεζόν 1995 -1996, τότε που η Ατλέτικο κατέκτησε το νταμπλ, επιτυχία με την οποία συνδέθηκε ο Σέρβος, πρώην παίκτης του Πανιωνίου.
Πριν από την έναρξη ενός κρίσιμου αγώνα με την Μπιλμπάο στο Βιθέντε Καλντερόν, η Μαργκαρίτα Λουένγκο έπινε την μπίρα της σε ένα κοντινό μπαρ, όταν είδε στο τραπέζι της ένα μπουκέτο γαρίφαλα. «Δώσε μου τέσσερα, όσα και τα γκολ που θα βάλουμε σήμερα, για να τα πετάξω στο γήπεδο», είπε τότε στον υπέυθυνο του καταστήματος, χωρίς να γνωρίζει και η ίδια ότι μόλις άρχιζε τη δημιουργία μιας μεγάλης παράδοσης.
Η Ατλέτικο νίκησε πράγματι με σκορ 4 - 0 και μάλιστα τα δύο γκολ μπήκαν από χτυπήματα κόρνερ του Πάντιτς. Έτσι από εκείνη την ημέρα η Μαργκαρίτα συνέχισε να αφήνει στο σημείο του κόρνερ, ένα μπουκέτο γαρύφαλλα, 12 κόκκινα και δώδεκα λευκά.
Ο Πάντιτς δεν γνώριζε τι γίνεται και γιατί και κάθε φορά που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ πετούσε τα γαρίφαλα γιατί τον ενοχλούσαν, μέχρι τη στιγμή που η Λουένγκο του έγραψε μια επιστολή, στην οποία του εξηγούσε την ιστορία και του ζητούσε να μην πετάει τα λουλούδια γιατί ήταν γι' αυτόν.
Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της ζήτησε συγγνώμη και στον επόμενο αγώνα της χάρισε μία φανέλα με αφιέρωση, όπως της είχε υποσχεθεί.
Από τότε το μπουκέτο με τα γαρύφαλλα στο σημείο του κόρνερ είναι φετίχ για το Βιθέντε Καλντερόν και ακόμα και σήμερα η 65χρονη Μαργκαρίτα, παρά τα κινητικά της προβλήματα δεν παραλείπει να τα αφήνει στο συγκεκριμένο σημείο, προς τιμήν του Πάντιτς, με τους φιλάθλους να την χειροκροτούν και να προστατεύουν ως άγρυπνοι φρουροί.


Δεκαεπτά χρόνια τώρα, μόνο δύο παίκτες τόλμησαν να τα κλωτσήσουν, ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Αρντά Τουράν, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από όλο το γήπεδο.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: