ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δύο σκυλιά παίζουν στο πιάνο "Το βαλς του Πουσέν". Βίντεο

Τα σκυλιά της, δύο γκόλντεν ριτρίβερ, διδάσκει να παίζουν πιάνο η ψυχολόγος ζώων και κτηνίατρος Σαρλς Σνοντόν. Ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Βισκόνσι Μάντισον, η Σαρλς διδάσκει σε ζώα απόκριση στη μουσική. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως τα σκυλιά παίζουν «Το βαλς του Πουσέν»!

Η Σαρλς με την οκαρίνα δίνει τις νότες στα σκυλιά της και αυτά εναλλάξ παίζουν τις νότες στο πιάνο, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο.
Τα σκυλιά, αν και καταφέρνουν να παίξουν τις περισσότερες νότες σωστά, δεν τα καταφέρουν με όλες. Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί η καθηγήτριά τους, επειδή δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτεί αρκετά και όχι επειδή δεν ακούν ή δεν αναπαράγουν σωστά.
Η ίδια εξηγεί πως το αποτέλεσμα του ήχου μπορεί να είναι μελωδικό για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, αλλά «τα σκυλιά δεν γνωρίζουμε ακόμη πως το βιώνουν».
Πάντως, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, τα μεγαλόσωμα σκυλιά όπως είναι αυτά τα γκόλντεν ριτρίβερ, ακούν και αναπαράγουν παρόμοιες οκτάδες με τους άντρες (ανθρώπους).
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το ζητούμενο θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια εάν τα σκυλιά μάς θαυμάζουν και μάς μιμούνται ή απλώς μάς… χλευάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: