ΣΙΝΕ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανάδειξη Υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ) με ευθύνη το σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας μας.
Στο πλαίσιο της ΕΕΕΑ, δημιουργήθηκε Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων που θα κρίνει και θα εισηγηθεί τις υποψηφιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο.
Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων
1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου ( ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.
(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)
2. Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.
3. Οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνουν γνωστές σ' όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.
Πρέπει γι' αυτό, εκτός της κεντρικής προβολής της διαδικασίας, να δημοσιοποιηθούν άμεσα με όλους τους πρόσφορους τρόπους στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στις ιστοσελίδες των Οργανώσεων του Κινήματος.
Άρθρο 2. Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών
1. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 1 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.
Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).
2. Η ΝΕ αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 24:00, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά.
Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό, οι βουλευτές.
Άρθρο 3. Κριτήρια Ανάδειξης
Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:
- το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση


- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική
- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών
- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης
- η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν
Άρθρο 4. Επιτροπή Διαφάνειας
1.Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, ενημερώνουν σχετικά για τυχόν θέματα δεοντολογίας την Επιτροπή Διαφάνειας, την οποία συγκροτούν ο Γραμματέας του Ε.Σ., ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου.
(Το σχετικό έντυπο 56 της ΕΚΑΠ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ)
2. Στην παραπάνω ενημέρωση, της οποίας διασφαλίζεται ο απόρρητος χαρακτήρας, περιλαμβάνονται τυχόν εκκρεμότητες ενώπιον της δικαιοσύνης, της διοίκησης και ανεξάρτητων αρχών ή επαγγελματικών πειθαρχικών οργάνων.
3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες" κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, χρησιμοποιώντας τα σχετικά έντυπα 
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: