ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Αγκελα, μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα!»

Η οργή των Ελλήνων για την τιμωρητική συμπεριφορά που έχει επιφυλάξει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη χώρα μας, προσωποποιείται ξεκάθαρα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Οι απαντήσεις είναι χαρακτηριστικές της αντίδρασης του μέσου Ελληνα απέναντι στη στάση, της Ευρώπης κυρίως, που αντιμετώπισε τη χώρα μας σαν το μικρό παιδί το οποίο έσπασε το καλό βάζο και, για παραδειγματισμό, το αφήνει να πεθάνει της πείνας!
Ετσι, τέσσερις στους δέκα Ελληνες (39%) θα απαγόρευαν στην Αγκλελα Μέρκελ την είσοδο στην Ελλάδα –αν περνούσε από το χέρι τους. Είναι ενδεικτικό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει όλο το μένος του ελληνικού λαού, αφούδεύτερος persona non grata σε σειρά κατάταξης είναι μεν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά το ποσοστό του είναι μακράν χαμηλότερο (11%). Ακολουθούν ο «Mr Troika» Πωλ Τόμσεν με 5% και ο Γάλλος πρόεδροςΝικολά Σαρκοζύ (4%). Ασφαλώς, δεν πρέπει να αγνοηθεί και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που επέλεξε να μην απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.
Και, βέβαια, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της alco για το newsbomb.gr δίνουν εύγλωττα την απάντηση στην επιθυμία που είχε, έστω και θεωρητικά (γιατί κανείς δεν πίστεψε ότι το εννοούσε), εκφράσει προ ημερών –κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΓΣΣΕ, Γιάννη Παναγόπουλο- η κυρία Μέρκελ να επισκεφθεί τη χώρα μας… Τουλάχιστον, ευθύς αμέσως, είχε και την ευστροφία να αναρωτηθεί αν εμείς τη θέλουμε…
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:
ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:
NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:
ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:
1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:
TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:
ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:
20 - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.
NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «POLITICAL X-RAY»
Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: