ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ιμάμης προτρέπει τους άνδρες να ξυλοκοπούν τις συζύγους τους!!!

Διαμαρτυρίες και διχογνωμίες έχει προκαλέσει στην Ισπανία, η περίπτωση ενός ιμάμη ο οποίος προτρέπει στα κηρύγματά του τους άνδρες να χειροδικούν στις γυναίκες τους.
Κατά τού ιμάμη έχουν προσφύγει Ισπανοί εισαγγελείς για τα λεγόμενά του αυτά. Ο ιμάμης χαρακτηρίζει τις γυναίκες ανυπάκουες, και καλεί τούς άνδρες να τιμωρούν όσες από αυτές θελήσουν να «επαναστατήσουν», αρνούμενες σεξουαλικές επαφές μαζί τους.

Πρόκειται για τον μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι, ο οποίος είπε όσα είπε σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλωνίας, στην βορειοανατολική Ισπανία, μπροστά σε 1500 πιστούς.
Το κήρυγμά του ηχογραφήθηκε από αστυνομικούς, και ο Αμντεσλάμ «πιάστηκε» να λέει, πως οι άνδρες πρέπει διακριτικά να χτυπούν τις γυναίκες τους.
Προσπαθώντας να εξηγήσει, τι εννοεί λέγοντας «διακριτικά» στο ηχογραφημένο κήρυγμά του, ακούγονται οι φράσεις, «Μην χτυπάτε στο πρόσωπο ή τις κάνετε να ματώσουν», και «χτυπάτε όσες δουλεύουν έξω από το σπίτι».
Ιμάμης κατακρίνει όσες γυναίκες έχουν εργασία, δίπλωμα οδήγησης, φίλες, και δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν παραβίαση «των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών», όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ωστόσο οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.
Ενώσεις μουσουλμάνων αρνούνται επίσης ότι ο ιμάμης ευθύνεται με τις δηλώσεις του αυτές για υποκίνηση στη βία κατά των γυναικών.
Το 2004 ένας ιμάμης από την Φουενχιρόλα στη νότια Ισπανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για παρόμοιες κατηγορίες.
inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: