ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι επιστολές Δημάρχου στον Μ. Βορίδη

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης με τις 13625/12/03/2012 και 13815/14-03-2012 επιστολές του προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδη ζητά πρόσθετη επιχορήγηση για το Δήμο Γρεβενών προς αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος έστειλε επίσης στον κ. Υπουργό και συγκεντρωτική κατάσταση των ζημιών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Οι επιστολές Δημάρχου:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Γρεβενών είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Καλλικρατικός Δήμος της Ελλάδας με 104 οικισμούς που αρκετοί από αυτούς είναι στον ορεινό όγκο με μέσο υψόμετρο των 850 μ. και έντονο ανάγλυφο.
Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της φετινής κακοκαιρίας, που παρουσιάζονται με την μορφή των συνεχών και έντονων χιονοπτώσεων και πολικού χαρακτήρα θερμοκρασιών, έχει ως συνέπεια την πρόκληση πολλών ζημιών στα δίκτυα υποδομών.
Με την αριθμ. Πρωτ. 833/12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του Δήμου Γρεβενών.
Για να αντεπεξέλθει ο Δήμος μας στην αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα υποδομών (Δημοτικό οδικό δίκτυο, Δημοτική αγροτική οδοποιία, δίκτυα ομβρίων) και να επιτευχθεί η όσο τον δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, κρίνεται απαραίτητη η οικονομική του ενίσχυση με επιπλέον κονδύλια της τάξεως των 800.000,00 €».


«ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.
Σχετ.: 13625/12-03-2012 έγγραφό μας.
Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου, σας υποβάλουμε συνημμένα κατάσταση με τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε πρώτη φάση από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Δήμο Γρεβενών λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι νέες ζημιές καταγράφονται καθημερινά. Θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή τη συγκεκριμένη στιγμή η συνολική καταγραφή των ζημιών λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού στα ορεινά Γρεβενά. Ήδη είναι σε εξέλιξη φαινόμενα κατολισθήσεων που προκαλούνε τεράστιες ζημιές στα δίκτυα υποδομών (οδικό δίκτυο - δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης)».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Συνημμένα: Κατάσταση ζημιών.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ
ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
• 39 αναφορές για πτώση στεγάστρων και σταυλικών εγκαταστάσεων καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες μας.
• Ζημιές αναφέρθηκαν και σε κύριες οικίες όπως και σε περιφράξεις-
τοιχία.
• Επίσης από πυρκαγιές καταστράφηκαν 4 οικίες και συγκεκριμένα στους οικισμούς Ζιάκα, Σμίξη και Πριονίων. Οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της ΔΕΗ λόγω του βάρους του χιονιού.
• Ζημιές εντοπίζονται καθημερινά σε κοινοτικά κτίρια, στέγαστρα και κιόσκια πολλά εκ των οποίων έχουν καταστραφεί.
• Προβλήματα ύδρευσης παρουσιάζονται καθημερινά σε όλους τους οικισμούς του ορεινού όγκου καθώς και στα δίκτυα αποχέτευσης λόγω των έντονων ερπυσμών.
• Σοβαρές βλάβες παρουσιάσθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
Αναλυτική κατάσταση με πλήρη στοιχεία των πληγέντων είναι στη διάθεσή σας εφόσον μας το ζητήσετε.
Ο Δήμαρχος
Δημοσθένης Κουπτσίδη




Δεν υπάρχουν σχόλια: