ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Τσούλα, πόσο σεξ κάνεις πια;" Πολιτικός σε φοιτήτρια

Η βρισιά που εκστόμισε ο διάσημος ακροδεξιός αμερικανός ραδιοπαρουσιαστής Ρας Λίμπο προκάλεσε αναταραχή ενόψει της σημερινής «Σούπερ Τρίτης», της ημέρας που δέκα Πολιτείες ψηφίζουν για να εκλέξουν τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. Ο υπερσυντηρητικός παρουσιαστής χαρακτήρισε «τσούλα» και «πόρνη» τη φοιτήτρια Σάντρα Φλουκ επειδή επέκρινε την υγειονομική ασφάλιση που δεν καλύπτει τα αντισυλληπτικά.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να υπερασπιστεί τη φοιτήτρια, ενώ η θύελλα των αντιδράσεων που ξέσπασε για το σχόλιο του Λίμπο, ανάγκασε τον υπερσυντηρητικό ραδιοφωνικό παραγωγό να ζητήσει συγγνώμη: «Δεν θα έπρεπε να έχω χρησιμοποιήσει τέτοια γλώσσα. Ηταν λάθος», δήλωσε ο Λίμπο.
Η Σάντρα είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον και μίλησε σε ανεπίσημη επιτροπή υπέρ του σχεδίου της κυβέρνησης Ομπάμα να καλύπτονται οι μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων από τα προγράμματα δημόσιας υγείας. «Ξοδεύω χίλια δολάρια τον χρόνο σε αντισυλληπτικά που η φοιτητική ασφάλειά μου δεν καλύπτει», εξήγησε η φοιτήτρια. «Τσούλα, πόσο σεξ κάνεις πια και ξοδεύεις όλα αυτά τα χρήματα; Ντροπιάζεις τους γονείς σου», την προσέβαλε την επομένη από την εκπομπή του ο Ρας Λίμπο.
Λίγο αργότερα τής τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ομπάμα για να την παρηγορήσει και να της πει πως οι γονείς της θα πρέπει αντίθετα να είναι υπερήφανοι γι' αυτήν. Και ο Λίμπο δέχθηκε επικρίσεις ακόμη και από Ρεπουμπλικανούς, όπως ο επικεφαλής τους στη Βουλή, ο Τζον Μπένερ, ο οποίος χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επίθεσή του κατά της φοιτήτριας. Η αντίδραση του φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ ήταν, όπως συμβαίνει συχνά, αμφίσημη. «Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοια γλώσσα», δήλωσε.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: