ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΦΕΤ: Ανακάλεσε φασολάκια που διέθεταν σε βρεφονηπιακό σταθμό

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ανακάλεσε, μετά από καταγγελία του δήμου Νεάπολης - Συκεών, προϊόν που διατίθεντο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πρόκειται για μαγειρεμένα φασολάκια στα οποία βρέθηκε ένα σκουλήκι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδέκτης καταγγελίας που κατατέθηκε από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών, η οποία αφορούσε την παρουσία σκουληκιού σε μαγειρεμένα φασολάκια, που διατίθεντο σε δημοτικούς - βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης - Συκεών.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ. τα τελευταία παρασκευάστηκαν από το προϊόν το οποίο ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4x2,5 KG L1111261 και Ημερομηνία λήξης 26/11/2013
ΙΟΑΝNOY S.A.». Εντός των χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ.
Η παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή.
Κατά τη διερεύνηση της καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε ότι επρόκειτο για προϊόν μη κανονικό - μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και την ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Σε δήλωση του ο δήμαρχος Νέαπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε ότι ο έλεγχος έγινε μετά από αίτημα του δήμου, ενώ σε επικοινωνία του με τον Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την έκθεση ελέγχου, ώστε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την απόδοση τυχόν ευθυνών αποστέλλοντάς την στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Σημείωσε ότι στα μαγειρεία που τροφοδοτούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η τροφοδοσία γίνεται με την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ενώ για την ποιότητα των τροφίμων έχουν υιοθετηθεί οι υψηλότερες και αυστηρότερες ποιοτικά προδιαγραφές.
«Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους γονείς αλλά και όλη την τοπική κοινωνία ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος ή φόβος για μειωμένης ποιότητας και υγιεινής διατροφή των παιδιών.
Είμαστε πάντα σε κατάσταση επιφυλακής και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν», κατέληξε.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: