ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δήμος της Ισπανίας θα καλλιεργήσει κάνναβη για να ξεπεράσει την κρίση!!!

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκε ο δήμαρχος μίας μικρής πόλης στην Ισπανία προκειμένου να καταπολεμήσει την ανεργία και να φέρει χρήματα στη τοπική κοινότητα, μίσθωσε μία έκταση γης με σκοπό να καλλιεργηθεί σε αυτή μαριχουάνα.
Να σημειωθεί ότι η αμφίσημη νομοθεσία της Ισπανίας για τη χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, χωρίς να διευκρινίζει αν το επιτρέπει σε ιδιωτικούς έχει οδηγήσει στην ίδρυση ιδιωτικών κλαμπ για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Αυτό το «παραθυράκι» στην ισπανική νομοθεσία εκμεταλλεύτηκε ο Μπερνάτ Πελίσα, δήμαρχος της μικρής πόλης Ρασκέρα στην Καταλονία και υπέγραψε μία συμφωνία αξίας 1,3 εκ. ευρώ με ένα ιδιωτικό κλαμπ μαριχουάνας κοντά στη Βαρκελώνη για τη μίσθωση 17 στρεμμάτων γης με σκοπό την καλλιέργεια μαριχουάνας.«Είναι μία ευκαιρία να φέρουμε χρήματα στην πόλη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας» εξήγησε ο δήμαρχος, εν μέσω φόβων μήπως η μικρή πόλη γίνει η «Μέκκα» των ναρκομανών της Ισπανίας.
Ο Πελίσα είπε ότι έχει συμβουλευθεί νομικούς και διαπιστώθηκε ότι η μίσθωση της γης στην Ένωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης Βαρκελώνης (ABCDA), που αριθμεί 5.000 μέλη, δεν είναι παράνομη.
Εκτιμάται ότι η συμφωνία θα μετατρέψει την πόλη, όπου η τοπική παραγωγή είναι αποκλειστικά αγροτική και περιλαμβάνει ελιές, αμύγδαλα και κατσίκες, σε έναν από τους μεγαλύτερους νόμιμους προμηθευτές μαριχουάνας στην Ευρώπη, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 40 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: