ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου από σήμερα... Δικαιολογητικά

Αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη, 15 Μαρτίου η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου σε μια προσπάθεια των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης να περιορίσουν τις κρατικές δαπάνες μέσω του εντοπισμού περιπτώσεων που δε δικαιούνται την καταβολή σύνταξης.
Όλοι οι δικαιούχοι καλούνται να παρουσιαστούν σε υποκατάστημα της Τράπεζας μέσω της οποίας πληρώνονται τα χρήματά τους και υποχρεούνται να έχουν μαζί τους:

1) το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους και
2) έγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί, στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.
Η καταγραφή αφορά σε όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός από παιδιά, κάτω των 12 ετών, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση, και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012, και, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ημερομηνία αυτή θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης όσων δικαιούχων δεν έχουν «περαστεί» στις σχετικές λίστες.
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην Τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά:
α) Ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ή ο διευθυντής του Ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γ.Λ.Κ. της Νομαρχίας διαμονής του συνταξιούχου, έχοντας μαζί του:
- την πρόσφατα θεωρημένη εξουσιοδότηση (όχι προγενέστερη του 3μήνου),
- το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου καθώς και
- το έγγραφο το οποίο του έχει αποσταλεί προκειμένου να καταγραφεί στην Υπηρεσία αυτή.
Εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στις Τράπεζες παρά μόνο στις Υ.Δ.Ε., ενώ τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα συνταξιούχων που κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων θα προσέλθουν για την καταγραφή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29).
β) Ο συνταξιούχος να καταγραφεί με παρουσία κατ΄ οίκον της Δημοτικής Αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.
Zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: