ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, με αφορμή την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κατά τη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2012 προέβη ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και ζητά από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους να σταθμίσουν τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για τις τοπικές κοινωνίες, πριν προχωρήσουν στην υλοποίηση της σχετικής διάταξης που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που πρόσφατα έχει ψηφισθεί.
Εκφράζει την συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους και συντάσσεται με τον δίκαιο αγώνα τους, με δεδομένο ότι οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας αποτελούν μια ανάσα για τους χαμηλόμισθους και τις οικογένειές τους. Το μόνο που καταφέρνουν με την απόφαση αυτή είναι να αυξήσουν τον αριθμό της λίστας των ανέργων σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Μιλάμε για εργαζόμενους που στηρίζονται από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
Η κατάργησή τους θα πλήξει περισσότερο τα ήδη βεβαρημένα νοικοκυριά του δήμους μας, οι οποίοι θα χάσουν και την τελευταία ελπίδα οικονομικής ανακούφισης που έχουν.
Ζητά τη διατήρηση και ενίσχυση των δύο Οργανισμών καθώς και όλων των παροχών τους, χωρίς καμία απόλυση εργαζομένων, ώστε να συνεχισθεί το κοινωνικό έργο που επιτελούν.
Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο και την Διοίκηση του ΟΕΚ να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν για την αποπεράτωση των 80 εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή και να παραδοθούν στους δικαιούχους.
Τέλος σε περίπτωση που καταργηθεί τελικά ο ΟΕΚ, ο Δήμος Γρεβενών σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει τα συμφέροντα του και με έννομο τρόπο θα διεκδικήσει να επαναπεριέλθει στην κυριότητα του το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στον ΟΕΚ, για την ανέγερση των εργατικών κατοικιών στη Κυρακαλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: