ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την τραγωδία του Challenger 26 χρόνια μετά.. (video)

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν κινητά και ψηφιακές βιντεοκάμερες τσέπης. 25 χρόνια πριν ο ευκολότερος τρόπος να απαθανατίσεις ένα σημαντικό γεγονός ήταν με τη βοήθεια μιας Super 8 κάμερας.
Και μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα δύσκολα θα μπορούσες να το μοιραστείς με τους φίλους σου, ακόμα και αν είχες καταγράψει ένα από τα πιο ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 1980.
Κάπως έτσι ένα απίστευτο ντοκουμέντο από την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Challenger έμεινε για 26 χρόνια ξεχασμένο σε ένα συρτάρι…
Το video τράβηξε ο ερασιτέχνης Jeffrey Ault, που στις 28 Ιανουαρίου του 1986 βρισκόταν ανάμεσα στους πολυάριθμους θεατές που βρίσκονταν κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, και δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες από την Huffington Post.
Πρόκειται για μια οπτική γωνία εικόνες της οποίας που δεν είχαν μέχρι τώρα μεταδοθεί από κανένα μέσο ενημέρωσης.
Το διαστημικό λεωφορείο Challenger εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στις 28 Ιανουαρίου 1986. Την εκτόξευση του Challenger και την καταστροφή του στον αέρα παρακολούθησαν ζωντανά από την τηλεόραση εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Και τα επτά μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και η πρώτη δασκάλα που θα ταξίδευε στο διάστημα σε μια συμβολική κίνηση της NASA.
Και τα επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου και το πιθανότερο είναι ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος επιβίωσαν της έκρηξης και έχασαν τη ζωή τους από την πτώση στον Ατλαντικό ωκεανό με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 300 χιλιόμετρα την ώρα!

Μαρία Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: