ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Euroleague: Σήμερα η πρώτη μάχη για τον Παναθηναϊκό

Το πρώτο του παιχνίδι για τη φάση των «8» της Ευρωλίγκας δίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 22.00 (ΝΕΤ) σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας, όπου το «τριφύλλι» είχε κατακτήσει τον έκτο ευρωπαϊκό του τίτλο.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε χθες πως το μόνο που θα πρέπει να κάνει για να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης είναι ό,τι κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια και αυτό είναι τόσο αληθινό όσο και το 1+1=2».
Στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ισραηλινή ομάδα, λέγοντας:
«Εχουμε την εμπειρία να έχουμε παίξει σε πολλές σειρές πλέι οφ και ξέρουμε ότι προκρίνεται η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έρθει ο κόσμος να μας ενισχύσει. Το ξέρουμε αυτό, αλλά θα επιμείνω και πάλι ότι εμείς πρέπει να παίξουμε καλά για να νιώθουν οι αντίπαλοί μας την πίεση. Αν στα προημιτελικά έχει δύο ομάδες που έπαιξαν πέρσι στον τελικό, αυτό τα λέει όλα».
Τέλος, ο Ζοτς αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος πιθανόν να μην αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα: «Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε για να παίζουμε σε έντονους ρυθμούς. Ο Τσαρτσαρής είχε μείνει 7 ημέρες εκτός προπόνησης. Ο Καϊμακόγλου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ματς με το Περιστέρι και δεν έχει παίξει ακόμα. Βέβαια, δεν θα βάλουμε και τα κλάματα! Είναι στο χέρι του να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί ο Καϊμακόγλου».
- Ως μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Οι παίκτες μου θα νιώσουν την καυτή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Είναι έναα μέρος αυτής της σειράς των αγώνων» είπε ο προπονητής των «κιτρίνων», ενώ ο αρχηγός της ομάδας Ταλ Μπέρσταϊν σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στο ΟΑΚΑ. Ξέρουμε όλοι καλά τη σημασία και τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων και αισθανόμαστε έτοιμοι». Αξίζει να σημειωθεί πως στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλοι επιστρέφουν και πάλι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς.


ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείσει τη Σιένα, παρά το μειονέκτημα έδρας, και να φτάσει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας παρουσιάστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης (φωτ. 2).
«Ο κόουτς Ιβκοβιτς έκανε έτσι τον προγραμματισμό από την αρχή της σεζόν, προκειμένου να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από τον Ιανουάριο και μετά. Και αυτό συμβαίνει. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Σιένα, μια δυνατή ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Ολα μπορούν να συμβούν στα προημιτελικά και τίποτα δεν είναι απίθανο» τόνισε ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».
Από την άλλη ο Νίκος Ζήσης χαρακτήρισε πόλεμο τα παιχνίδια της ομάδας του με τους «ερυθρόλευκους»: «Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο για μία ομάδα να προκρίνεται για δεύτερη συνεχή σεζόν στους "8" της Ευρωλίγκας και να αντιμετωπίζει τον ίδιο αντίπαλο. Για μένα φέτος οι ομάδες είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με πέρσι, με τα 40 λεπτά του κάθε αγώνα να είναι ένας πόλεμος».
Espressonews.gr
Διαβάστε το φύλλο του αγώνα που “καίει” τον Παναθηναϊκό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: