ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

H μαγεία του ποδοσφαίρου και ο ΑΠΟΕΛ..

Γράφει ο Ντίνος Καραμητρούσης..
Το ποδόσφαιρο είναι το "μπαλέτο των φτωχών". Το έγραψαν άλλοι και το αντιγράφω. Είναι το μοναδικό επίπεδο που μπορεί ο παραγνωρισμένος και παραγκωνισμένος να βρει δικαιοσύνη, καταξίωση, αναγνώριση. Όλα αυτά είναι δεδομένα γιατί στο ποδόσφαιρο έχουν θέση όλοι. Ακόμα και οι μέτριοι. Και οι τυχεροί ακόμα περισσότερο. Αυτή την μαγεία την ένιωσαν κατά καιρούς παίκτες, ομάδες, προπονητές, που βρέθηκαν μπροστά σε μεγαθήρια και έφυγαν νικητές.

Αυτή την μαγεία είναι έτοιμοι να νιώσουν για μια ακόμα φορά οι Κύπριοι του ΑΠΟΕΛ σήμερα (27/3) στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, απέναντι στο τεράστιο όνομα της Ρεάλ.
Δεν έχει και τόσο σημασία πως θα καταλήξει το παιχνίδι και ποιος θα πάρει τη νίκη γιατί λίγο πολύ αυτό είναι αναμενόμενο. Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε σε σημείο τέτοιο που δεν θα μπορούσε ούτε να ονειρευτεί. Γεύτηκε τόσες δόξες και θριάμβους που θα γεμίσουν αρκετές σελίδες της ιστορίας του. Πάτησε σε γήπεδα και έφυγε θριαμβευτής μέσα από κόντρες με μεγάλους και πανίσχυρους αντιπάλους του. Και τώρα θα παίξει απέναντι στην Ρεάλ του Μουρίνιο και των εκατομμυρίων θαυμαστών ανά τον κόσμο.
Καμιά ελληνική ομάδα με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς δεν έφτασε σε τέτοια επίπεδα δόξας και η Κύπρος φλέγεται από τον ενθουσιασμό μιας τέτοιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
Και είναι άξιοι εκπρόσωποι της μεγαλονήσου παίκτες σαν τους Χιώτη, Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδη, Μαντούκα, που στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να βρουν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη και πολύ περισσότερο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έγινε "άρχοντας" του νησιού με τις επιτυχίες που κατέκτησε.
Από εβδομάδων, μετά τη μεγάλη νίκη και πρόκριση επί της Λυών, η αναζήτηση ενός εισιτηρίου για το σημερινό παιχνίδι στην Λευκωσία, έγινε αντικείμενο και θέμα μοναδικών καταστάσεων.
Την Περασμένη Πέμπτη και αφού είχαν διατεθεί στους οπαδούς, τα μέλη και τους φίλους της ομάδας τα περισσότερα από αυτά, τέθηκαν σε κυκλοφορία τα τελευταία εναπομείναντα κομμάτια και υπήρξαν άνθρωποι που στήθηκαν από βραδύς της Τετάρτης για να πάρουν ένα εισιτήριο την επόμενη μέρα.
Στο διαδίκτυο οι ΑΠΟΕΛίστες κάνουν ...γιορτή εν όψει του αποψινού αγώνα και όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού.
acadimies

Δεν υπάρχουν σχόλια: