ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Tι ρώτησε η Μέρκελ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο;

«Εάν ερχόμουν Ελλάδα, τί θα γινόταν, θα με κτυπούσαν;». 
«Όχι αυτά τα γράφει η Bild», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του προέδρου.
Η ασυνήθιστη συνάντηση έγινε στο Βερολίνο και ήταν ιδέα των Γερμανικών συνδικάτων. Απευθυνόμενη προς τον κ. Παναγόπουλο, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να εξέλθει από την κρίση, τις οποίες είναι διατεθειμένη να ακούσει, ακόμη και σε ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγόπουλος είχε αναφερθεί εκτενώς στα δραματικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας, ενώ παρέθεσε στοιχεία της ΓΣΕΕ που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής, τόσο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα όσο και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Θα πρέπει να σταματήσει η συνεχής συμπίεση μισθών και συντάξεων» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εκτιμώντας ότι τα μέτρα οδηγούν την οικονομία σε «αργό θάνατο».,
Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατά την παραμονή της στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, επίσης με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και με εκπροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: