ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Νικήτρια η Πόρτο στην ματσάρα του Ντα Λουζ (video)

Το μεγάλο ντέρμπι της Πορτογαλίας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή βρήκε νικητές τους «Δράκους», οι οποίοι επικράτησαν των «Αετών» με 3-2 μέσα στο Ντα Λουζ, με γκολ του Μάικον στο 87'.Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της κορυφής με την Μπενφίκα, το οποίο ίσως δείξει και τον πρωταθλητή Πορτογαλίας στο τέλος της σεζόν, αφού το ματς θεωρείται από τους Πορτογάλους «όποιος χάσει χάνεται». Σημειώνεται ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα των «Αετών» στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Δράκοι κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Χουλκ έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής κι έστειλε την μπάλα στις... «αράχνες» της αριστερής γωνίας του Αρτούρ.Στο 41' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Βιτσέλ και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Έλτον γράφοντας το 1-1 στα μάτριξ του γηπέδου.
Στην επανάληψη, ο Καρντόσο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κεφαλιά στο 48', το οποίο ήταν παράλληλα το 16ο του τη φετινή περίοδο που τον ανέβασε ξανά μόνο πρώτο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, ο Αϊμάρ που «έφτιαξε» το δεύτερο τέρμα της Μπενφίκα ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στο 52'.Λίγο αργότερα, στο 58', ο Χάμες Ροντρίγκες μπήκε σαν αλλαγή για την Πόρτο και αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης (2-2) στο 64' , ενώ στο 77' ο Έμερσον αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι έδωσε στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να «πάρουν» γήπεδο και να δημιουργήσουν ποιοτικότερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα ο Μάικον να καταφέρει να σκοράρει στο 87' το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης, σε στημένη μπάλα που εκτέλεσε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.
Έτσι, η Πόρτο πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 52β. αφήνοντας την Μπενφίκα στην δεύτερη θέση με 49β. Η Μπράγκα παραμένει μόνη τρίτη με 46β. και δοκιμάζεται στην έδρα της Νασιονάλ, ενώ αν καταφέρει να επικρατήσει και σε αυτό το ματς θα βρεθεί μαζί με τους Αετούς στην δεύτερη θέση και θα φλερτάρει έντονα με την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από την πρώτη Πόρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: