ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

'Εβαλε τα κλάματα ο Πούτιν γιορτάζοντας το θρίαμβο! (video)

Οι κάλπες έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας για μια τρίτη θητεία, παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης των τελευταίων μηνών.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων στο 37,5% των εκλογικών κέντρων ο Πούτιν φαίνεται να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με 63,77%. Ο Ζουγκάνοφ έρχεται δεύτερος με 17,25%.

Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο με εκλογικό θρίαμβο από τον πρώτο γύρο και αυτό είχε φανεί από τα exit polls των εταιρειών VCIOM και FOM και στέλνει το πνευματικό του παιδί, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργία.
Συγκέντρωνε το 58,3 με 59,3%, ακολουθούμενος από τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.
Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως αυτοπροταθείς ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%.
Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της "κεντροαριστερής" "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.
Με την ανακοίνωση των exit poll, οι οπαδοί του ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας για να πανηγυρίσουν τη νίκη του. Περισσότεροι από 110.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κρεμλίνο προς τιμήν του Πούτιν. Κι εκείνος ήταν εκεί, για να ευχαριστήσει όσους τον ψήφισαν. Και έβαλε και τα κλάματα από τη συγκίνησή του!
Φυσικά, δεν έλειψαν οι κατηγορίες για νοθεία. Ο κομμουνιστής υποψήφιος Γκενάντι Ζουγκάνοφ κατήγγειλε τις "απόλυτα ανέντιμες" εκλογές "των ληστών", ενώ ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης τις χαρακτήρισε παράνομες.
"Πρόκειται για απόλυτα ανέντιμες εκλογές ληστών", δήλωσε ο Ζιουγκανόφ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης. "Ως υποψήφιος δεν μπορώ να τις αναγνωρίσω ως δίκαιες ή έντιμες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας "δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις εκλογές".
Ο Ριζκόφ, πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών, επεσήμανε από την πλευρά του ότι "καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες" και εκτίμησε πως οι περιπτώσεις νοθείας θα φτάσουν τις 30.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: