ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος!!! (video)

Η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή του Ευ. Βενιζέλου. Η υποψηφιότητα Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό όπως αποφάσισε το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου.
Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος Γ. Ανωμερίτης, η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Ε. Βενιζέλου.

Το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού ενώ ανέφερε πως η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό.
Ο Χρήστος Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών (190) επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.
Τα αιτήματα του Χ. Παπουτσή και Σ. Τζουμάκα οι οποίοι αυτοπροτάθηκαν χωρίς να έχουν συμπληρώσει βάσει καταστατικού τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών κρίθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος διά ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.
Ειδικότερα ,11 σήκωσαν το χέρι υπέρ του Παπουτσή και 3 υπέρ του Τζουμάκα.
Έτσι, η υποψηφιότητα του Ε. Βενιζέλου είναι εκείνη που θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου.
Βενιζέλος: Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζομαι
"Στόχος μας είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακήρυξή του ως μοναδικού υποψήφιου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ ευχαρίστησε θερμά το Εθνικό Συμβούλιο που του έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να τον ανακηρύξει υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων, κάλεσε όλα τα μέλη του κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη Κυριακή, σημειώνοντας πως έχει αποδείξει την πίστη του στις πολυφωνικές διαδικασίες.
"Σας περιμένουμε με ανοικτή αγκαλιά στις κάλπες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Όλοι θα είναι δίπλα μου κι εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους. Ειδικά αναφέρομαι στον Χρήστο Παπουτσή που είχε την πολιτική παρρησία να παρουσιάσει και να αναδείξει την προγραμματική του πρόταση στην Εθνική Συνδιάσκεψη", είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παπουτσής: "Τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας"
Ο κ. Παπουτσής διαφωνώντας με την διαδικασία τόνισε ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό που είχε ενώπιόν του το Εθνικό Συμβούλιο "δεν λύνονται ούτε με τεχνητά οφ σαϊντ ούτε με διαδικαστικά τερτίπια".
"Πολύ μακριά από τις αναζητήσεις των χιλιάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα δυστυχώς οι διαδικασίες επικράτησαν της πολιτικής, τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας", τόνισε, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι "στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αντί της μεγάλης επιλογής της πολυσυλλεκτικότητας, της ενότητας και μιας νέας προοδευτικής προοπτικής, επιλέξαμε το μικρό, το φοβικό ΠΑΣΟΚ". "Λυπάμαι", κατέληξε.
Ο κ. Τζουμάκας χαρακτήρισε, με δήλωσή του, "δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη| τη διαδικασία, ενώ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον κ. Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπουτσή. Στη συνέχεια ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο κ. Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ζήτησε συσπείρωση όλου του κόμματος γύρω από την νέα ηγεσία καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: