ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Πώς το πορνό έκανε τον 11χρονο γιο μου ένα άλλο παιδί»

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει παγκοσμίως η πρόσβαση ανηλίκων σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail που δημοσίευσε χθες το mediagate.gr.
Η Mail Online φιλοξενεί σήμερα τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας μητέρας, που περιγράφει πόσο άλλαξε ο 11χρονος γιος της όταν άρχισε να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό.

«Ο Charlie ήταν ένα χαρούμενο, φιλικό και ευχάριστο παιδί που λάτρευε το ποδόσφαιρο και δεν έμπλεκε ποτέ σε καβγάδες. Μετά από ένα διάστημα άλλαξε εντελώς ο χαρακτήρας του», αναφέρει η μητέρα του.
«Άρχισε να θυμώνει εύκολα, έχασε την όρεξή του και δεν κοιμόταν το βράδυ. Έγραφε "Μισώ τον εαυτό μου" σε χαρτιά και βιβλία, ζωγράφιζε σκίτσα με τις πιο "βρώμικες" λέξεις που υπάρχουν και μια φορά ανακάλυψα τη φράση "Είμαι αηδιαστικός" γραμμένη με στυλό πάνω στο χέρι του».
Μετά από περίπου έξι μήνες, κατηγορώντας τον εαυτό της και ανήμπορη να βοηθήσει τον γιό της, η μητέρα κατάλαβε τι συνέβαινε όταν τον είδε να κλείνει απότομα το laptop με το που μπήκε εκείνη στο δωμάτιο.
Αρχικά νόμιζε πως έπαιζε παιχνίδια, όμως μπροστά της συνάντησε σκληρό πορνογραφικό υλικό, μήνες ολόκληρους με πορνογραφικά βίντεο στο ιστορικό του υπολογιστή.
Η ιστορία αυτή δεν είναι μοναδική. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τέσσερις στους πέντε εφήβους ηλικίας 16 ετών μπαίνουν σε site με πορνό περιεχόμενο τακτικά ενώ ένα στα τρία παιδιά ηλικίας δέκα ετών έχουν δει σκληρό πορνογραφικό υλικό.
Τα νούμερα αυτά είναι «κόκκινο καμπανάκι» για γονείς, ιστοσελίδες και παρόχους ίντερνετ, που πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Η μη πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι λύση, λένε οι ειδικοί. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση, συζήτηση για τους κινδύνους του ίντερνετ και, όπου είναι δυνατό, μπλοκάρισμα των πορνογραφικών ιστοσελίδων.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: