ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Έκρυψε 120.000 στον κήπο και τα έχασε!

Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε ένας 65χρονος άνδρας στα Μεσόγεια, όταν έκανε το λάθος να θάψει στον κήπο του τις οικονομίες μιας ζωής.
Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος φοβούμενος την οικονομική κρίση μετέβη στην τράπεζα και σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 120.000 ευρώ.
Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, δίπλωσε επιμελώς τα χρήματα σε αλουμινόχαρτο και νάιλον, και τα έθαψε στο χώμα ανάμεσα από την κουζίνα και το μπάρμπεκιου, ώστε να τα επιβλέπει από το παράθυρο.
Η περίφραξη ήταν ψηλή και υπήρχε και ο… killer, ένα μεγαλόσωμο άγριο ντόμπερμαν, που φυλούσε απ’ άκρη σ’ άκρη όλον τον χώρο. Τα μέτρα που είχε πάρει ο 65χρονος όταν τα έθαβε, τον έκαναν να νιώθει σίγουρος πως κανείς δεν τον είδε. Πριν από μερικές ημέρες, όταν αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι για να παραστεί στη βάπτιση του εγγονού του, δεν μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε…
Όταν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του, αντελήφθη ότι κάποιος είχε σκάψει στο σημείο και του είχε πάρει όλα τα χρήματα. Ο συνταξιούχος υπέστη σοκ. Αρχικώς σκέφτηκε να καταφύγει στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την κλοπή και να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Όμως όταν το ξανασκέφτηκε, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό ερευνητή με την ελπίδα ο ένοχος να βρεθεί πιο γρήγορα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής» ο ντεντέκτιβ Νίκος Πελεκάσης αμέσως πήγε στο σπίτι του. Ο συνταξιούχος βρισκόταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας γιατί εξαφανίστηκαν οι κόποι ζωής δύο ατόμων. Οι δικοί του, αλλά και της γυναίκας του, που την είχε χάσει πρόσφατα. «Από την έρευνα που έκανα στο μικρό σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης αλλά ούτε αναρρίχησης στο τρία στρέμματα περιφραγμένο κτήμα» τόνισε και πρόσθεσε:
«Θέλοντας να φυλάξω ανέπαφο τον χώρο, δέσαμε τον φύλακα σκύλο και ανέθεσα τη φύλαξη σε συνεργάτες μου μέχρι το πρωί. Την επομένη μεταβήκαμε με τους συνεργάτες μου και από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα υπάρχοντα εργαλεία παρά μόνο τα χέρια του. Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που σκόρπισε το χώμα. Ψάχνοντας σχολαστικά στο κτήμα βρήκαμε υπολείμματα από το αδιάβροχο νάιλον περιτύλιγμα του πακέτου, το οποίο έφερε δαγκωνιές από τον σκύλο. Εκεί βεβαιώθηκε και η ταυτότητα του δράστη. Αναζητήσαμε το πακέτο αλλά δεν βρέθηκε. Τελικώς σκεφτήκαμε μήπως το έθαψε όπως τα κόκαλα και έτσι επιστρατεύσαμε ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης αλουμινόχαρτου και εντοπίσαμε το ακριβές σημείο όπου το ντόμπερμαν τα έθαψε. Με βάση τα περιστατικά του παρελθόντος τα οποία κλήθηκα να ερευνήσω, κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να γνωρίζουμε πως μπορεί τα χρήματα στην τράπεζα να κινδυνεύουν ενδεχομένως από πτώχευση, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε άλλους κινδύνους -πέραν της κλοπής- σχετιζόμενους με τον χώρο που τα φυλάμε σε περιπτώσεις όπως αυτή» κατέληξε.
Τελικώς μετά την ευτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο 65χρονος πήρε τα χρήματα και τα επέστρεψε στην τράπεζα, καθώς το πάθημα του έγινε για τα καλά μάθημα!..
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: