ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Επιδοτούμενα σεμινάρια 18.332 ανέργων και θέσεις εργασίας (Απρίλιος 2012)

Η δράση «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης σε 366 πολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 5 μηνών.

Οι νέοι υπάλληλοι θα προέρχονται από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και θα απασχοληθούν στους εξής φορείς της Κρήτης: Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Αγίου Βασιλείου, Δήμος Ανωγείων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Δήμος Μυλοποτάμου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - Περιφερειακή Εφορεία Ρεθύμνου, Αμάρι Α.Ε.-ΟΤΑ, Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ), Δήμος Αμαρίου, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης-ΚΕΔΗΡΒΙΟ, ΠΑ Ρεθύμνου Α.Ε., Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου και Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης.
Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής:
- να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και
- να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 20 Απριλίου στη διεύθυνση: Καστρινογιαννάκη 1, Τ.Κ. 74100, Ρέθυμνο, απευθύνοντάς την στη «Σύμπραξη Φορέων Ρεθύμνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση» (τηλ. επικοινωνίας: 28310-55095).
Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη, πραγματοποιείται κατά φθίνουσα σειρά σε ενιαίο πίνακα με αναγραφή των κωδικώών θέσεων που έχουν επιλέξει, με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια (κατάσταση ανέργου, οικογενειακή κατάσταση, οικογενειακό επίδομα, κατάσταση υγείας και εντοπιότητα).
Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (κατάσταση ανέργου) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (οικογενειακή κατάσταση) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, προηγείται ο μεγαλύτερος σε ηλικία και στην περίπτωση που συμπίπτει η ημερομηνία γέννησης η σειρά μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Η αμοιβή των προσώπων που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως. Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζομένου) των μισθωτών στο σύνολό τους καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.


60 θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς Ανω Λιοσίων
Εως και την Τρίτη 17 Απριλίου θα κατατίθενται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη 60 νέων υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς Ανω Λιοσίων, συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 31/7/2012.Με βάση την ανακοίνωση του φορέα, θα προσληφθούν 45 Βρεφοκόμοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , 8 Νηπιοβρεφοκόμοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 7 Νηπιαγωγοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.2 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο στη διεύθυνση: Δήμος Φυλής, Στέλιου Μηγιάκη & Β. Λεωνίδη, Τ.Κ. 13341, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, με την ένδειξη: Για το ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ανω Λιοσίων» (τηλ. επικοινωνίας: 210-2470036 και 210-2484781).


13 εποχικοί στην 4η ΕΒΑ Δωδεκανήσων
Η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη Χάλκη στα Δωδεκάνησα θα προσλάβει 13 νέους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (12 μήνες). Οι νέες θέσεις αφορούν 1 ΠΕ Πολιτικό Μηχανικό ή Αρχιτέκτονα Μηχανικό, 2 ΤΕ ή ΔΕ Συντήρησης Εργων Ζωγραφικής και 10 ΔΕ Εργατοτεχνίτες ή ΥΕ Εργάτες. Για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση απαιτείται μόνο απολυτήριο Παλαιού Δημοτικού ή Γυμνασίου. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 30 Απριλίου στη διεύθυνση: Οδός Ιπποτών, Ρόδος, Τ.Κ. 85100. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 22413-65200.


25 συμβάσεις στον Νομό Ηλείας
Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον Νομό Ηλείας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 4 ΠΕ Ιστορικοί, 4 ΠΕ Φιλόλογοι, 3 ΠΕ Ψυχολόγοι, 3 ΠΕ Παιδαγωγοί, 1 ΠΕ ή ΔΕ Αγιογράφος, 2 ΠΕ ή ΔΕ Γραφικών Τεχνών, 1 ΠΕ ή ΤΕ Προώθησης Προϊόντων, 2 ΠΕ ή ΤΕ Οικονομικού, 2 ΠΕ ή ΤΕ Γεωπόνοι και 3 ΥΕ Εργάτες. Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή Αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ το οικονομικό έτος 2010. Οι φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται έως και τις 18 Απριλίου. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 26210-36175.


Περί εργασιακής εφεδρείας
Από τον Οκτώβριο και… βλέπουμε η κουβέντα για το αν τελικά η περιβόητη εργασιακή εφεδρεία είναι αντισυνταγματική ή όχι. Για τις 5 Οκτωβρίου 2012 αναβλήθηκε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της αίτησης της ΑΔΕΔΥ, η οποία υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα παραβιάζει μια πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, διεθνών αλλά και ευρωπαϊκών κανόνων.
Η αναβολή συζήτησης της προσφυγής δόθηκε αυτεπαγγέλτως από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ΑΔΕΔΥ έχει σταθερή άποψη από την πρώτη στιγμή που η τρόικα ζήτησε την εργασιακή εφεδρεία: ζητάει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ επιταγήν του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.), καθώς είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.
Ειδικά με την εργασιακή εφεδρεία η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η εφαρμογή της συνιστά παύση από τα καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων και πως παραβιάζεται το άρθρο 103 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παυτούν χωρίς προηγούμενη απόφαση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει επίσης ότι η εφεδρεία παραβιάζει τα άρθρα 80, 73 και 74, καθώς και το άρθρο 103 του Συντάγματος, που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επίσης παραβιάζει παράλληλα και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη διοίκηση και την αρχή της προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η εφεδρεία έρχεται σε σύγκρουση με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών (άρθρο 4), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2) και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5).


Επιδοτούμενα σεμινάρια 18.332 ανέργων
Μέχρι και την Παρασκευή 25 Απριλίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για συμμετοχή σε επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης και πιστοποίησης, διάρκειας 100 ωρών, στο αντικείμενο «Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», που θα υλοποιήσουν πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) αποκλειστικά για ανέργους.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω Διαδικτύου στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζομένους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 ευρώ.
Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και τους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα εγγραφούν από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης. Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Ο αριθμός των ωφελουμένων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας θα ανέλθει περίπου σε 18.332 άτομα. Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων. Αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hey! I simply would like to give a huge thumbs up for the good info you’ve got here on this post.
I will probably be coming back to your blog for extra soon.


Also visit my web site ... when would you use a semicolon in your writing