ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τελευταία αγωνιστική της Α1 μπάσκετ - Όλα τα σενάρια!

Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Άρης και Καβάλα διεκδικούν τις θέσεις 6-7 ενώ Π.Α.Ο.Κ. και Κ.Α.Ο. Δράμας θέλουν την 8η θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ.
Αναλυτικά όλη η αγωνιστική:

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 11/04 16:30 ΝΕΤ
Ρέθυμνο- Κ.Α.Ο. Δράμας 11/04 16:30
Καβάλα-Πανιώνιος 11/04 16:30
Μαρούσι-Ίκαρος 11/04 16:30 κεκλεισμένων των θυρών
Περιστέρι-Άρης 11/04 16:30
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 10/04 17:00 ΝΕΤ
Ρεπό: Π.Α.Ο.Κ.
Βαθμολογία σε 25 αγωνιστικές:
1.Ολυμπιακός 45
2.Παναθηναϊκός 44
3.Κολοσσός Ρ. 39
4.Ρέθυμνο 37
5.Πανιώνιος 37
6.Καβάλα 35
7.Άρης 34
8.Π.Α.Ο.Κ. 34
9.Κ.Α.Ο. Δράμας 32
10.Ίκαρος 30
11.Ηλυσιακός 30
12.Περιστέρι 29
13.Μαρούσι 24
Σενάρια για τις θέσεις 6-7:
Άρης και Καβάλα προτιμούν την 6η θέση για να αποφύγουν στην επόμενη φάση των πλέι οφ τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, κάτι που θα σήμαινε και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς γι αυτούς αφού οι πιθανότητές τους να αποκλείσουν την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτ είναι μηδαμινές. Σαφώς και προτιμούν να αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα της Ρόδου είναι εύκολος αντίπαλος.
Σε περίπτωση νίκης της Καβάλας επί του Πανιωνίου στο ντέρμπυ της αγωνιστικής, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατακτάει την 6η θέση ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο Άρης στον αγώνα με το Περιστέρι. Σε περίπτωση ήττας της Καβάλας και νίκης του Άρη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που θα πάρει την 6η θέση καθώς σε στην ισοβαθμία υπερτερεί. Τέλος αν αμφότερες ηττηθούν, τότε η Καβάλα είναι αυτή που ευνοείται.
Πάντως, και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους. Στην Καβάλα σοκ έχει προκαλέσει ο τραυματισμός του Τέιλορ (γκαρντ, 13,9π. μ.ο.), ο οποίος έσπασε το σαγόνι του και χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς. Στο Άρη επέστρεψαν οι παίκτες στην προπόνηση μετά από πέντε μέρες αποχής λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου. Συνοπτικά:
Σενάριο Α) Νίκη Καβάλα-Νίκη Άρης
Σενάριο Β) Ήττα Καβάλα – Ήττα Άρης Καβάλα 6η – Άρης 7ος
Σενάριο Γ) Ήττα Καβάλα – Νίκη Άρης Άρης 6ος – Καβάλα 7η
Μεταξύ τους παιχνίδια φέτος: Καβάλα – Άρης : 60-68 , Άρης – Καβάλα: 78-57
Σενάρια για την 8η θέση:
Δύο βαθμούς περισσότερους από τον Κ.Α.Ο. Δράμας έχει ο Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος όμως δεν αγωνίζεται την τελευταία αγωνιστική καθώς έχει ρεπό. Επομένως σε περίπτωση νίκης απέναντι στο Ρέθυμνο οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία να πιάσουν στην βαθμολογία τον δικέφαλο του Βορρά. Επειδή μάλιστα υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, είναι αυτοί που παίρνουν και την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Και για τις δύο ομάδες η είσοδος στα πλέι οφ είναι θέμα γοήτρου και χρημάτων αφού εκεί θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, έχοντας ελάχιστες ελπίδες για κάτι παραπάνω.
Στο Π.Α.Ο.Κ. συνεχίζονται οι προπονήσεις και το μυαλό όλων πλέον είναι στο Ρέθυμνο για να μάθουν αν θα αγωνιστούν στα φετινά πλέι οφ του πρωταθλήματος ή θα τελειώσει άδοξα μία χρονιά που ξεκίνησε με τόσες προσδοκίες τον Σεπτέμβρη. Από την άλλη εξαιρετικό το κλίμα στον Κ.Α.Ο.Δ, αφού η ομάδα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα και το μόνο που μένει είναι να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με την είσοδο στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Συνοπτικά:
Σενάριο Α): Νίκη Κ.Α.Ο. Δράμας 8ος ο Κ.Α.Ο.Δ.
Σενάριο Β): Ήττα Κ.Α.Ο. Δράμας 8ος ο Π.Α.Ο.Κ.
Μεταξύ τους παιχνίδια φέτος: Κ.Α.Ο.Δ. – Π.Α.Ο.Κ. 93-72, Π.Α.Ο.Κ. – Κ.Α.Ο.Δ. 77-59
Καβάλα 6η – Άρης 7ος
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: