ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σάλος στην Ιταλία με το αυτογκόλ αξίας... 230.000 ευρώ! (video)

Σοκ στην Ιταλία με την αποκάλυψη του Αντρέα Μαζιέλο στον ανακριτή πως σκόραρε κατά της ομάδας του στο...Μπάρι-Λέτσε έναντι 250.000 ευρώ. Εμπλέκει επίσης και δύο νυν παίκτες της Γιουβέντους. Δείτε video με το αυτογκόλ!
Ο Αντρέα Μαζιέλο ήταν ο τελευταίος παίκτης που συνελήφθη από τις ιταλικές Αρχές με την κατηγορία της εμπλοκής στο πρόσφατο σκάνδαλο με στημένους αγώνες (Scommessopoli), με τις "αποκαλύψεις" στις οποίες προχώρησε ο πρώην άσος της Μπάρι να δημιουργούν μέγα θέμα στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, ο Ιταλός αμυντικός λύγισε κάτω από την πίεση της Εισαγγελίας και των Αρχών και παραδέχτηκε πως μαζί με άλλους δύο φίλους του "έστησε" αγώνα της περασμένης σεζόν της Serie A προκειμένου να πάρουν όλοι μαζί ένα ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα, ο Μαζιέλο παραδέχτηκε -μετά από πολλές ώρες ανάκρισης- πως το αυτογκόλ που σημείωσε στον αγώνα πρωταθλήματος Μπάρι-Λέτσε στις 15 Μαΐου 2011 (0-2 τελείωσε το παιχνίδι το οποίο επέτρεψε στη Λέτσε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία) ήταν προϊόν παράνομης χρηματικής συναλλαγής.
Για το συγκεκριμένο γκολ στη... λάθος εστία ο Μαζιέλο έβαλε στην τσέπη του το ποσό των 50.000 ευρώ ενώ οι δύο συνεργάτες του Τζάνι Καρέλα και Φάμπιο Τζακόμπε (πέρασαν και αυτοί το κατώφλι της Εισαγγελίας) πήραν -σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του- γύρω στα 180.000 ευρώ από άνθρωπο που φέρεται να ενεργούσε για λογαριασμό της Λέτσε.
"Έβαλα το αυτογκόλ για τα χρήματα", φέρεται να ομολόγησε ο Μαζιέλο όπως αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η "Corriere dello Sport", ενώ σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport" ο Ιταλός άσος είπε: "Έβαλα επίτηδες το αυτογκόλ. Πήρα 250.000 ευρώ από κάποιον κοντά στη Λέτσε".
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το Μπάρι-Λέτσε υπάρχουν τρία ακόμα παιχνίδια της Μπάρι που είναι "ύποπτα" για προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Ο λόγος για τους αγώνες Μπολόνια-Μπάρι (22 Μαΐου 2011, σκορ 0-4), Ουντινέζε-Μπάρι (9 Μαΐου 2010, σκορ 3-3) και Τσεζένα-Μπάρι (28 Νοεμβρίου 2010, σκορ 1-0).
Το εντυπωσιακό είναι πως κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, ο Μαζιέλο "έμπλεξε" και δύο νυν παίκτες της Γιουβέντους στα "περίεργα" παιχνίδια, τους Σιμόνε Πέπε και Λεονάρντο Μπονούτσι.
Το ματς που αφορά τον Πέπε είναι το Ουντινέζε-Μπάρι της σεζόν 2009-2010 (σκορ 3-3), με τον Μαζιέλο να αναφέρει: "Όταν είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας μου στο Ούντινε, ο Σαλβατόρε Μαζιέλο (άλλος παίκτης της Μπάρι) τηλεφώνησε στον τότε μέσο της Ουντινέζε, Σιμόνε Πέπε, για να τον πείσει να συμμετάσχει στο κόλπο.
Εκείνος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση που του έγινε".
Σε αντίθεση όμως με τον Πέπε ο οποίος "βγήκε λάδι" δεν ισχύει το ίδιο (για το ίδιο παιχνίδι) όσον αφορά στον Μπονούτσι, για τον οποίο ανέφερε:
"Στη συνέχεια μίλησα στα αποδυτήρια με άλλους τέσσερις συμπαίκτες μου. Τους Νικόλα Μπελμόντε, Σαλβατόρε Μαζιέλο, Λεονάρντο Μπονούτσι και Αλεσάντρο Παρίζι, οι οποίοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι ώστε να τελειώσει το ματς με πολλά γκολ".
Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο νυν στόπερ της Γιουβέντους Λεονάρντο Μπονούτσι έσπευσε να διαψεύσει τον Μαζιέλο λέγοντας:
"Είναι τελείως αναληθή αυτά που ισχυρίζεται, γιατί την εβδομάδα πριν το παιχνίδι ήμουν εκτός ομάδας, βρισκόμουν στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας. Απορρίπτω κατηγορηματικά ότι μου έγινε ποτέ τέτοια πρόταση".

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια: