ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οδηγός για τους εκδρομείς του Πάσχα

Με έντονη παρουσία αστυνομικών της Τροχαίας σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, αυστηρούς ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις, απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των εκδρομέων κορυφώνεται σήμερα και αύριο η εορταστική έξοδος για το Πάσχα.
Σημειώνεται ότι πέρυσι 1.306.000 οχήματα μετέφεραν τους πασχαλινούς ταξιδιώτες εκτός Αττικής.
Ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνόμευση θα δοθεί στα 15 πιο επικίνδυνα σημεία του δικτύου, όπου έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα - θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς - καλώντας τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα αυξημένα μέτρα, δηλαδή η διαρκής αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20 έως 30 χιλιόμετρα, η ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις αλλά και τα επιπλέον μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.
Εντονη θα είναι η παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ενημέρωση των οδηγών, σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών προβλημάτων ενώ για την επιτήρηση του δικτύου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με περιπολικά, μοτοσικλέτες, συμβατικά αυτοκίνητα.
Παράλληλα, για την ασφάλεια των μετακινήσεων των εκδρομέων θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμιση τόνου σε σημεία του δικτύου σήμερα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι και τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Επιπλέον θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι η έξοδος των εκδρομέων θα κορυφωθεί σήμερα και αύριο έως τις 4 το απόγευμα ενώ κατά την επιστροφή αυξημένη κίνηση αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα (από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ). Συγκοινωνιολόγοι και αρμόδιοι του υπουργείου Μεταφορών συστήνουν στους εκδρομείς να προγραμματίσουν το ταξίδι τους εκτός των ωρών αιχμής, ενώ πριν ξεκινήσουν θα πρέπει να ενημερώνονται τόσο για τον καιρό όσο και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Τα ΚΤΕΛ. Μετ' εμποδίων αναμένεται να εκτελεστούν σήμερα τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτά. Οι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία προγραμματίζουν μπλόκα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ.
Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ διαβεβαιώνει, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις από την κινητοποίηση των οδηγών, καθώς το 90% των μετόχων των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οδηγοί, οι οποίοι θα εργαστούν κανονικά. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πόσα από τα λεωφορεία θα καταφέρουν να αναχωρήσουν στην ώρα τους λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων στον Κηφισό. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα μόνο από τον Σταθμό του Κηφισού εξυπηρετούνται περί τους 25.000 ταξιδιώτες με περίπου 450 δρομολόγια.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: