ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απελευθέρωση στα αναψυκτικά, χυμούς εμφιαλωμένα νερά και ψωμί!!!

Την άρση των περιορισμών που ίσχυαν και αφορούσαν την παραγωγή από τα ζυθοποιεία ποτών χωρίς αλκοόλ (αναψυκτικά, χυμοί κ.λπ.) και εμφιαλωμένου νερού (που μέχρι τώρα απαγορευόταν) και την αγορά του άρτου με την απελευθέρωση του bake off (δηλαδή ζεστών γωνιών) προχώρησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, οι ζυθοποιίες θα μπορούν να παράγουν αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε κάθε δραστηριότητα να διατηρεί την αυτονομία της. Μάλιστα, κατά παρέκκλιση για την εμφιάλωση επιτρέπεται να χρησιμοποιείται κοινή γραμμή παραγωγής εφόσον τα προϊόντα εμφιάλωσης βρίσκονται στην τελική τους μορφή ή οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται σε διαφορετικό χρόνο. Επίσης προβλέπεται ότι οι εργασίες αυτές μπορούν να γίνονται και σε εργοστάσια που λειτουργούν με το καθεστώς των φορολογικών αποθηκών.
Απελευθερώνονται επίσης οι ζεστές γωνιές (bake off) καθώς πλέον η εγκατάσταση για το ψήσιμο κατεψυγμένων προϊόντων άρτου μπορεί να αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα είτε τμήμα μεικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς (σουπερμάρκετ). Μέχρι σήμερα η νομοθεσία απαιτούσε συγκεκριμένα τετραγωνικά στους χώρους αυτούς. Επίσης με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης θα ρυθμίζονται τα θέματα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού από το κατάστημα ως προς τη διάθεση από αυτό προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης (bake off), τη διαδικασία παρασκευής και τη γεωγραφική προέλευσή τους.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: