ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πόση άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές;

Tρείς ημέρες άδεια δικαιούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν σε περιφέρεια διαφορετική από αυτή που διαμένουν. Το αν θα είναι μία, δύο ή τρεις εξαρτάται αποκλειστικά από τη χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει από τον τόπο καταγωγή τους.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά, ορίζει ακριβώς τον αριθμό των αριθμό των ημερών που δικαιούνται να πάρουν άδεια, ανάλογα με το αν δουλεύουν Σάββατο ή πενθήμερο, τη χιλιομετρική απόσταση και το αν πρόκειταιν να πάνε σε νησί ή όχι.
Συγκεκριμένα:
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερα εβδομάδα εργασίας:
Μία με δύο εργάσιμες: Οσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων.
Δύο εργάσιμες: Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων.
Τρεις εργάσιμες: Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους,
Μία με τρεις εργάσιμες: Οσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.
Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
Μία εργάσιμη: Οσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων.
Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: