ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η πρώτη νύχτα του Άκη στο κελί!!!

Τι ζήτησε από τους υπαλλήλους...
Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος το πρώτο του βράδυ στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού.
Στο κελί με τον αριθμό 2 της έκτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που πριν από λίγο καιρό "φιλοξένησε" και τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, κρατείται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας κατά την πρώτη του μέρα στη φυλακή φέρεται να ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό και ρούχα για να αλλάξει. Μπορεί να "τίμησε" το φαγητό των φυλακών, αλλά έστρωσε το κρεβάτι με δικά του σεντόνια.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, έλεγξαν τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην υπουργού και τον φάκελο που κρατούσε στα χέρια κατά την άφιξή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το αίτημά του να πάρει στο κελί τον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να τον μελετήσει και τη φαρμακευτική του αγωγή έγινε δεκτό.
Αναμένεται άλλωστε να προσβάλει το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη και να ζητήσει με αίτησή του, που πρέπει να καταθέσει εντός 20 ημερών, την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικά μέτρα.
Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της φυλακής. Οι δικοί του άνθρωποι μπορούν να τον επισκέπτονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ενώ οι δικηγόροι του καθημερινά.
Το πρώτο 24ωρο, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, δεν συνάντησε κανένα συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο, αλλά ούτε και τους δικηγόρους του που αναμένεται να τον επισκεφτούν σήμερα.
Στο κελί, που πριν από λίγο καιρό κρατήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ, ο πρώην υπουργός είναι μόνος του και προαυλίζεται ξεχωριστά για λόγους ασφαλείας.
Βρίσκεται στο ισόγειο, κάτω από τα γραφεία των φυλακών, και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο με τηλεκάρτες.
Στη συγκεκριμένη πτέρυγα υπάρχουν τέσσερα κελιά συνολικά και δίπλα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο κρατούνται ο στρατηγός Ντερτιλής και επίορκοι αστυνομικοί. Πρόκειται για μια απομονωμένη πτέρυγα που προσφέρει προστασία από τους άλλους κρατούμενους.
Τα συγκεκριμένα κελιά μάλιστα χαρακτηρίζονται και ως "κελιά VIP", καθώς είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα, ενώ οι φυλακισμένοι αυτής της πτέρυγας προαυλίζονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Διαθέτουν έως και τέσσερα κρεβάτια, τραπέζι και τηλεόραση, ενώ μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες των κρατουμένων, με την προϋπόθεση φυσικά να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: