ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις στη ΝΔ από όσους κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια του κόμματος

Σειρά από αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες η ανακοίνωση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι αντιδράσεις έρχονται από αυτούς οι οποίοι... κόπηκαν από αυτά.
Μεταξύ των κομμένων είναι και επιφανή στελέχη του κόμματος, όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία αν και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, περίμενε μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να μάθει αν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι συναντήθηκε με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Συγγρού, ο οποίος της ζήτησε να γράψει επιστολή «μετάνοιας» για το «όχι» που ψήφισε στη δανειακή σύμβαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Βόζεμπεργκ, η οποία όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζει δημοσίως τη ΝΔ και τον Σαμαρά, θεώρησε ταπεινωτική την επιστολή και δεν δέχτηκε να τη γράψει, θεωρώντας ότι έχει καλύψει το κόμμα με τις προφορικές της δηλώσεις. Επισήμως, πάντως, μέχρι στιγμής η κα Βόζεμπεργκ δεν έχει εκφράσει κάποια αντίδραση και είναι άγνωστο το τι θα πράξει.


Εξηγήσεις ζητά ο Γ. Γιανέλλης
Αντιθέτως, όμως, εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο και τη Λήμνο ζητεί ο επί σειρά ετών βουλευτής του κόμματος Γιάννης Γιαννέλλης, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την απόφαση της Λ. Συγγρού.
Ο κ. Γιαννέλλης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αναξιοπρεπή συμπεριφορά σε βάρος του, όταν μάλιστα -όπως επισήμανε- περιλαμβάνεται στη λίστα των στελεχών του κόμματος που υποστήριξαν τον κ. Σαμαρά.
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τα κεντρικά του κόμματος αλλά κανείς δεν απαντά, όλοι βρίσκονται σε σύσκεψη» ανέφερε, ενώ όπως υποστήριξε, υποψήφιος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου δήλωσε μετά από συνεννόησή μου με τον γενικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο. «’Ξεκίνα και τρέξε’ μου είπε και έτσι ξεκίνησα κι εγώ τον προεκλογικό μου αγώνα. Είμαι εξοργισμένος από τη σε βάρος μου συμπεριφορά, αλλά δε θα λειτουργήσω υπό καθεστώς οργής. Απαιτώ από τον άνθρωπο που στήριξα με την υπογραφή μου για να γίνει αρχηγός, από τον Αντώνη Σαμαρά, μια αξιοπρεπή εξήγηση. Απαιτώ αυτοί που ηγούνται της Νέας Δημοκρατίας να με αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννέλλης. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει και η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας για να εξετάσει το θέμα.


Αντιδράσεις και στη Βόρεια Ελλάδα
Σειρά παραπόνων υπάρχουν και στη Βόρεια Ελλάδα από τους κομμένους από τα ψηφοδέλτια. Μάλιστα, χθες, Τρίτη, λίγο μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης όπου συνεδρίαζε η Σύνοδος των Προέδρων των ΝΟΔΕ Μακεδονίας- Θράκης, «έσπασαν τα τηλέφωνα» από κομμένους που έπαιρναν για να κάνουν τα παράπονά τους.
Επισήμως, από τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ανακοινώθηκε ότι «κοινή πεποίθηση αποτέλεσε ότι οι λίγες ‘αναταράξεις’ που καταγράφηκαν, λόγω της μη συμμετοχής κάποιων στελεχών ήταν εν πολλοίς αναπόφευκτες, καθώς δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφέρομενοι, λόγω της μεγάλης προσφοράς και διάθεσης».
Για να δείτε αναλυτικά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, πατήστε εδώ.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: