ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο πρώτος Έλληνας που θα ταξιδέψει στο διάστημα!

Η ιστορία του Νικ Χαλικόπουλου, του ομογενούς από τη Μελβούρνη, άνετα θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα.
Η καταγωγή του είναι από τη Μεσσηνία, ζούσε για χρόνια στη Μελβούρνη, αλλά η αγάπη του για την Ελλάδα τον έκανε να την επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Κάποτε έπαιζε μπουζούκι στις ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης, αλλά σήμερα μπορεί να καυχιέται ότι είναι πολυεκατομμυριούχος. Τώρα δηλώνει έτοιμος να υλοποιήσει ακόμα ένα μεγάλο του όνειρο: να είναι ο πρώτος Έλληνας που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Γι’ αυτό και κατέβαλε για ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια!
Εκτός αυτού, ο Νικ χρειάστηκε να εκπαιδευτεί στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί πολλά χρόνια και να περάσει εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος για το δύσκολο εγχείρημα.
Φέτος, λέει, πως έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο φεγγάρι!
Ο κίνδυνος και οι διαφορετικές εμπειρίες δεν έλειψαν ποτέ από τη ζωή του, καθώς έχει ανέβει στις ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, έχει βυθιστεί με υποβρύχια σε ωκεανούς, έχει ζήσει τις πιο άγριες καταιγίδες, ενώ όλα του τα εγχειρήματα τα έχει φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει.
Όσο για το πώς έβγαλε τα εκατομμύριά του; Συμβουλεύει φιλόδοξους επιχειρηματίες για το πώς μπορούν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι. Διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.
Πάντως η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν όταν κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο και είδε το κουφάρι του Τιτανικού «μαζί με το οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα όνειρα» όπως λέει.
Ο Νικ Χάλικ ή Νίκος Χαλικόπουλος δηλώνει πως δεν γεννήθηκε πλούσιος, αφού η φτώχεια ανάγκασε τους γονείς του να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του '50, αλλά είχε βάλει στόχο να γίνει πρώτος σε όλα.
Στα 17 του είχε αποταμιεύσει 30.000 δολάρια από τα δίδακτρα που μάζευε μαθαίνοντας άλλους νέους μουσική. Στα 18 και προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, μετανάστευσε στο Λος Άντζελας, όπου βρήκε «πρόσφορο έδαφος» για να καλλιεργήσει τα μουσικά και επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα. Εμφανιζόταν σε κέντρα, όπου έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα τα βράδια, ενώ έκανε επενδύσεις την ημέρα!
«Ήμουν οκτώ ετών», είπε , «όταν ετοίμασα έναν κατάλογο με δέκα βασικές επιθυμίες μου. Τις περισσότερες τις πραγματοποίησα και ήταν όλες συγκλονιστικές: έζησα με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, έτρεξα με ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας και πήγα στην Ανταρκτική».
Όσο για το όνειρό του να γίνει αστροναύτης, το είχε από τότε που ήταν μόλις 4 ετών!
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: