ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τα μυστικά για ένα καλό κοκορέτσι!!!

Τα υλικά (για μια μέτρια σούβλα)
400γρ αρνίσια σκέπη (μπόλια)
1 ½ κιλό αρνίσια έντερα
2 ½ κιλά αρνίσια συκωταριά
αλάτι & πιπέρι
ρίγανη
(προαιρετικά, σκόρδο και πάπρικα γλυκιά)
λίγο σπορέλαιο
χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα έντερα γυρίζοντας τα και ανάποδα με βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι ,τα ξεπλένουμε καλά κάτω από άφθονο νερό και στη συνέχεια τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και λεμόνι, ώστε να ασπρίσουν τελείως.
Κόβουμε τη συκωταριά σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μια μπασίνα (μπολ). Εκεί προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε να μαριναριστούν.
Μόλις είμαστε έτοιμοι τα περνάμε στη σούβλα εναλλάξ και τα σκεπάζουμε με τη μπόλια. Στη συνέχεια τυλίγουμε με τα έντερα. Για να γίνει το τύλιγμα ευκολότερα, καρφώνουμε το έντερο στη μύτη της σούβλας και τοποθετούμε τη σούβλα στη βάση της. Εκεί αρχίζουμε να γυρνάμε μηχανικά ή χειροκίνητα τη σούβλα καθώς παράλληλα τυλίγουμε με το έντερο.
Σε πολύ λίγα λεπτά, πλέον η σούβλα μας, είναι έτοιμη να μπει στη φωτιά.
Χρόνος Προετοιμασίας 45’
Χρόνος Ψησίματος 90’
princeoliver

Δεν υπάρχουν σχόλια: